BIST 10.056
DOLAR 32,22
EURO 34,79
ALTIN 2.428,50
HABER /  GÜNCEL

En başarılı bankacı, en yolsuz ülkeden çıktı

Dünyada yolsuzlukların en fazla görüldüğü ülkelerin başını çeken Nijerya'nın merkez bankası başkanı, dünyanın en başarılı bankacısı seçildi.

Abone ol

Dünyada en fazla yolsuzluk yapılan ülke neresi denince ilk akla gelen yer Nijerya.

Sanusi ödülü oybirliğiyle kazandı

Ancak Nijerya Merkez Bankası başkanı iki uluslararası bankacılık ödülüne layık görüldü.

Mallam Lamido Aminu Sanusi, saygın Banker dergisince, hem Afrika kıtası hem de dünya genelinde "2010 yılının en iyi Merkez Bankası yöneticisi" seçildi.

Derginin editörü Brian Caplen, jürinin bazı adaylar konusunda genel bir uzlaşma içinde olduğunu; ancak iş yılın en iyi merkez bankası yöneticisini seçmeye geldiğinde, Sanusi'nin oybirliğiyle seçildiğini ifade etti.

Kapsamlı reformlar

49 yaşındaki bankacı, Merkez Bankası başkanlığına 2009 yılının Haziran ayında atandı.

Sanusi, Nijerya'da büyük kriz içindeki mali sektörü kurtardığı için övgüyle söz edilen bir isim.

Öyle ki Nijerya'yı küresel düzeyde yatırımcıların hedefi ve Afrika'nın en fazla umut vaat eden pazarlardan biri haline getiren reformların geçmesini sağladı.

Derginin Nijerya temsilcisi Kunle Ogedengbe, Sanusi'nin, çökme eşiğine gelen 24 bankanın kurtarılmasını amaçlayan radikal bir yolsuzlukla mücadele kampanyası başlattığının da altını çizdi.

Ogedengbe "Sanusi'nin başlattığı reformlar, bankacılık sektörünü sağlıklı hale getirmek için şarttı. Bu reformlar olmasaydı, Nijerya yeni bir banka krizine sürüklenecekti" diye konuştu.