BIST 10.130
DOLAR 32,26
EURO 34,89
ALTIN 2.431,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Öcalan'ın çağrısına Bakan'dan yanıt var!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Öcalan'ın ismini verdiği "üç gazeteci ile İmralı'da görüşebilirim" çağrısına yanıt verdi.

Abone ol

Abdullah Öcalan'ın avukatları ile yaptığı görüşmede Şubat ayında gazeteciler Cengiz Çandar, Ertuğrul Özkök ve Hasan Cemal'le İmralı'da görüşebileceğini açıklamıştı.

Kanal 24'e konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Öcalan'ın basına yansıyan görüşme tutanakları ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Mevzuat uluslararası taahhütlerle uyuşması lazım. Öcalan'ın AİHM'deki davaları nedeniyle avukatlarıyla görüşme hakkı var. Görüşmeler engellenirse Türkiye mahkum olabilir.

Bu görüşmeler esnasında yasalar ihlal edilirse gereği yapılıyor. Örgüt adına mesaj götürüp getirenler hakkında onlarca soruşturma ve dava açıldı."

GAZETECİLER İLE GÖRÜŞEBİLİR Mİ?

"Türkiye'nin haklı olduğu bir konuda haksız bir konuya düşmemesi için titizlik gösteriyoruz." diyen Ergin Öcalan'ın Cengiz Çandar, Ertuğrul Özkök ve Hasan Cemal gibi gazetecilerle görüşme isteği ile ilgili olarak da şunu söyledi: 

"Ceza infaz yasasında öngörülen kurallar çerçevesinde bu ziyaretler yapılabilmektedir. Avukatları ve yakınlarıyla görüşebilir, onun dışındaki görüşmelere müsaade etmiyoruz."