BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.442,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muğlalı devlet hastanesinden şikayetçi!

Muğla'da, vatandaşlara hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet memnuniyeti düzeylerini belirlemek için bir anket yapıldı.

Abone ol

Vatandaşların Muğla il merkezinde hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları hizmetin memnuniyet düzeylerini belirlemek için gerçekleştirilen anketin Temmuz ayı sonuçları açıklandı.

Araştırma Muğla il merkezinde hizmet veren toplam 19 kamu kurumunda gerçekleştirildi. Araştırmaya toplam 942 kişi katılırken, araştırmaya katılanların yaş ortalaması 40,99 olarak tespit edildi. Araştırmaya katılanların yüzde 29’u kadın, yüzde 71’i ise erkeklerden oluştu. Araştırmaya konu olan kurumlara toplam 8 kriter değerlendirmeleri istendi. Bu kriterler; Kurum binası, çevre düzenlemesi ve temizliği, personelin genel hal ve tavırları, sıra sistemine riayet edilme durumu, hizmet alırken bekleme süresi, başvurulara zamanında cevap alabilme, gerekli durumlarda yöneticilere rahat ulaşabilme, duyuru ve haberleri zamanında öğrenebilme ve engelliler için gerekli kolaylıkların sağlanması olarak belirlendi.

ANKET ÇALIŞMASI DEVAM EDECEK

Temmuz ayı anket sonuçları Vali Fatih Şahin açıkladı. Muğla Üniversitesi Öğrencileri tarafından yapılan anket sonucunda vatandaşların Temmuz ayında en çok memnun olduğu kurumların başında Muğla İl Müftülüğü ve Valilik Yazı İşleri Müdürlüğü geldi. Vali Şahin, anketin amacının, kamu-kurum ve kuruluşlarında Muğlalı vatandaşlara daha iyi hizmet vermek olduğunu belirterek, “Amacımız vatandaşlara sunulan hizmetin daha iyi olması ve kurum içinde kamu hizmetlerinde vatandaşlara daha iyi verim sağlamak. Eşit ve adaletli davranmak için çabalıyoruz. Bunun için de üniversite görevlileri ile temasa geçtik ve anket çalışmasının ilk ayını tamamladık. Anket çalışması daha iyi verim alabilmek için 2-3 ayda bir tekrarlayacağız” dedi.

ENGELLİLERDEN KURUMLARA DÜŞÜK NOT

Araştırmanın sonuçlarına değinen Vali Şahin, “Vatandaşların sadece 379’u Muğla il merkezinde hizmet veren kurumların engelli vatandaşlar için elverişli olduğunu düşünmektedir. 307 kişi kurumların engelli vatandaşlar için kısmen kullanılabilir olduğunu, 196’sı ise kurumların engelliler için tamamen elverişsiz olduğunu düşünmektedir. 60 kişi, bu konuyla ilgili görüş belirtmemiştir. Yapılan anket sonuçlarına göre en düşük değerlendirmeyi yapan engelli vatandaşların kurum ve kuruluşlarda karşılaştıkları sorunlar olduğu ortaya çıktı. Bu yüzden en kısa zamanda engelliler için kolaylıklar sağlayacağız” diye konuştu.

EN RAHAT ULAŞILAN KURUM TURİZM İL MÜDÜRLÜĞÜ

En kolay ulaşılabilen kurumun Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak ortaya çıktığını ifade eden vali şahin, şunları söyledi: “Vatandaşlar, gerekli durumlarda en çok Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Müftülüğü’nde rahatlıkla yöneticilere ulaşabildiklerini, kurum yöneticilerine ulaşabilme açısından en az memnuniyet düzeyine sahip olan kurumlar ise yüzde 40’lık oranla Devlet Hastanesi ve yüzde 56’lık oranla İl Sağlık Müdürlüğü’dür. Ankete göre, vatandaşların yaptıkları başvurulara zamanında cevap veren kurumların başında Kültür ve Turizm Müdürlüğü geliyor. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü Valilik Yazı İşleri, İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü takip ediyor. Bu alanda vatandaşların en az memnun oldukları kurumların başında Sosyal Hizmetler Müdürlüğü geliyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nü Devlet Hastanesi ve Kadastro Müdürlüğü izledi”

BAŞARISIZ KURUMLAR UYARILACAK

Muğla Valisi Fatih Şahin, vatandaş memnuniyeti anketinin sonuçları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Temmuz ayında en kötü sonucu alan başta Devlet Hastanesi ve diğer kurumların uyarılacağını belirtti. Şahin, değerlendirme sonucuna göre en yüksek anket sonucunu alan kurumlara ve çalışanlarına takdir belgesi vereceğini sözlerine ekledi.