BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurum'da korkutan köy yangını

Olur ilçesine bağlı Atlı köyünde çıkan yangın 6 saat sürdü. Yangın sonrası köyde ciddi maddi hasar meydana geldi.

Abone ol

Erzurum'un Olur ilçesine bağlı Atlı köyünde çıkan yangında 4 ev, 4 ahır, 4 samanlık, 5 ambar ve yaklaşık bin bağ ot kül oldu. Yangında 4 küçükbaş hayvan da yanarak telef oldu.

Olur ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Atlı köyünde Turan Şen'e ait evin bacasında bulunan ot yığınları bilinmeyen bir nedenden dolayı yandı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevredeki ot yığınları ve evlere sıçradı. Yangına müdahale eden Olur Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmekte güçlük çektiler. Oltu, Şenkaya ve Narman Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi ile yangın 6 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi.

Bin bağ ot yandı

Yangın söndürme çalışmalarına İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri ve Oltu Orman İşletmesi'ne ait arazözler de destek verdi. Yangında Küçükağa Büyük, Turan Şen, Dursun Özer ve Refik Ceylan'a ait 4 ev, 4 ahır, 4 samanlık, 5 ambar ve yaklaşık bin bağ ot yanarak kül oldu. Evlerin kullanılamaz hale geldiği yangında bir araç da yandı. Turan Şen'e ait otomobil traktör yardımıyla çekilerek kurtarılırken, araçta önemli ölçüde hasar oluştu.

Ayakta duramadılar

Yangında evlerini, ahırlarını ve otlarını kaybeden vatandaşlar büyük bir üzüntü yaşadılar. Her şeylerini kaybettiklerini söyleyen vatandaşlar, ayakta durmakta güçlük çektiler.