BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

JİTEM'ciden Hizbulkontra itirafı

JİTEM'i kurduğunu itiraf eden emekli Albay Arif Doğan konuştu: Rahmetli Hüseyin Velioğlu'nu tanırım. Hizbulkontra var

Abone ol

Ergenekon davasında tutuksuz olarak yargılanan Jitem’in kurucusu emekli Albay Arif Doğan çarpıcı açıklamalarına devam ediyor. Hizbulkontra örgütünün gerçek olduğunu belirten Doğan, Hüseyin Velioğlu'nu da tanımış...

Emekli Albay Arif Doğan İstanbul Beykoz’da çatışmada öldürülen Hizbullah’ın lideri Hüseyin Velioğlu’nu tanıdığını söyledi. Devletin kurduğu iddiaları nedeniyle PKK taraftarları tarafından Hizbul’kontra olarak tanımlanan örgüt için “ Hizbul’kontra vardı” dedi. Abdullah Çatlı’yı, Mehmet Özbay olarak tanıdığını da doğrulayan Doğan “Benim yanıma geldiler ne konuştuğumuzu söyleyemem” dedi.

İşte Taraf Gazetesi'nden Sadık Güleç'in Arif Doğan'la yaptığı konuşmanın ardından kaleme aldığı notlar...

Hizbul’Kontra Vardı

Jitem’in kurucusu Albay Arif Doğan ile dünkü konuşmamızın sonunda açıklamalarına daha sonrada devam edeceği sözüyle bitirmiştim. Tekrar kendisini aramamızı isteyen Arif Doğan’ı bugün bir daha arayarak konuşmamıza devam ettik.

Doğan konuşmamızda daha önce söylediklerini yineleyerek “ A’dan Z’ye her şeyi anlatacağım” dedi. Emekli Albay Arif Doğan güneydoğu’da bir dönem kanlı eylemler yapan Hizbullah ve lideri Hüseyin Velioğlu ile ilgili olarak çarpıcı bir gerçeği açıkladı. Doğan Hizbullah’ın devlet tarafında kurulduğu ve desteklendiği iddialarını doğrulayarak “Ben sana bir ipucu vereyim. Sen Hizbullah’ı değil de güneydoğu illerinde Hizbul’kontr’u araştır. O zaman ne olduğunu anlarsın. Bak sana çok güzel bir malzeme verdim. Kimsede yok bu malzeme” diye konuştu.

Bu sözler üzerine “Kontr Hizbullah var mıydı?” diye tekrar sormam üzerine ise sinirlenerek şu sözleri söyledi. “Yahu sen benimle dalga mı geçiyorsun. Ben sana kontr hizbul var diyorsam. Var olan bir şeydir’

HÜSEYİN VELİOĞLU'NU İYİ TANIRIM 

Arif Doğan Hizbullah’ın lideri Hüseyin Velioğlu’nu kişisel olarak tanıyıp tanımadığım şeklindeki sözlerim üzerine ise “Hüseyin Velioğlu’nu tanırım. Kavacık'taki evde öldürdüler. Evi savaş alanına çevirdiler. Hüseyin Velioğlu sağ olsa ona ellerini uzatanların g…ne elini sokardı. Anladınmı beni” diyerek tanıdığını doğruladı.

Fakat beni yanlış anlamış olabileceğini düşünerek kişisel olarak tanıyıp tanımadığını bir daha sordum. Bunun üzerine üzerine tekrar sert bir şekilde vurgulayarak doğruladı.

“Yahu tanıyorum diyorum. Hala soru soruyorsun. Hüseyin Velioğlu’nu iyi tanırım. Rahmetli Temel Cimgöz ile benim aramda çekilmiş bir foto vardı. Emniyet'in arşivinde vardır o foto. Ama o fotoğraf, fotomontajdır. Ama kendisini tanırım”

TANIDIĞINI TEKRAR TEKRAR VURGULADI

Bu sözler JİTEM’de üst düzey görevlerde bulunmuş birinin Hizbullah, Jitem ilişkisi üzerine bu konuda söylediği ilk açık itiraftı. Bu nedenle üçüncü defa tekrar sormak durumunda kaldım. “Ya söyledim ya.. Tanıyorum dedim ya” cevabını aldım. Bu ısrarım üzerine “Kontr-Hizbullah vardı” diyerek neyi kastettiğimi anladığını belirtti. Ancak Albay Arif Doğan bu ilişkinin ayrıntıları üzerine konuşmak istemedi.

SUSURLUK'TAN ÖNCE YANIMA GELDİLER

Albay Arif Doğan daha önce Habertürk gazetesine de söylediği Abdullah Çatlı’nın kendisini Hüseyin Kocadağ ve dönemin DYP milletvekili Sedat Bucak ile ziyaret ettiğini de doğruladı. O dönem Çatlı’yı Mehmet Özbay olarak tanıdığını söyleyen Albay Arif Doğan "Abdullah Çatlı, Sedat Bucak ve Hüseyin Kocadağ’ın sizden bir talebi oldu mu?” şeklindeki sorumuza ise “Oldu tabi. Ama bunu sana niye söyleyeyim. Dünyada bunları benden alabilecek güç yok. Sana söylesem sen zarar görürsün. Ne söylemiştim dün sana ben.. ‘Bunları size söylersem mahkeme heyeti sizin başınız belaya girer’ demiştim. Benim ne konuştuğumu kimsenin bilmeye hakkı yok. Devlet sırrı konuştum ben. Onu niye söyleyeyim.” diye cevap verdi.

O dönemde Alay komutanı olduğunu söyleyen emekli Albay Arif Doğan “Yalova Termal’e geldiler bir gece kaldılar. Mehmet Özbay, Hüseyin Kocadağ ve milletvekili vardı. Sedat’ı çok iyi tanımam ama babasını iyi tanırdım. Kazadan sonra Abdullah Çatlı olarak tanıdım ve gurur duydum, kimseyi de ilgilendirmez” dedi.

KOCADAĞ İLE ÇATLI NEDEN BİR ARAYA GELDİ?

Bu konuyu konuşmamız sırasında Doğan Hüseyin Kocadağ ve Abdullah Çatlı ilişkisine dikkat çekti. “Sen burada bu iki kişinin neden bir araya geldiğni düşün. Hüseyin Kocadağ alevidir. Solcudur da. Abdullah Çatlı ülkücüdür ve sünnidir. Hangi saik bu iki kişiyi bir araya getirdi. Biri komünist biri faşist. Neden bu iki kişi bir araya geldi. Siz bunun üzerine düşünün. Başka da bir şey demem”

Bu buluşmadan sonra bu kişilerin İzmir’e doğru hareket ettiğini ve daha sonra dönüş yolunda ünlü Susurluk kazasının meydana geldiğini söyleyen emekli Albay Arif Doğan’a “siz onunla konuşan son devlet görevlisisiniz” dediğimde ise “Hayır Mehmet Ağar konuştu” cevabını verdi.

Albay Arif Doğan Sedat Bucak, Abdullah Çatlı ve Hüseyin Kocadağ’ın İzmir’de Ağar ile buluştuğunu söyleyerek “hatta kaldıkları otelde Ağar’ın rahmetli olan kızı da bulunuyormuş”dedi.