BIST 9.984
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.432,54
HABER /  GÜNCEL

Gülen'den marjinal sahnelere müdahale

Fethullah Gülen ile görüşen gazeteciler izlenimlerini aktardı. STV'nin izlenen dizisi 'Tek Türkiye' eleştiri konusu oldu.

Abone ol

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in CNNTÜRK’te hazırlayıp sunduğu 5N1K programında, Zaman yazarı Bejan Matur ve CNN Türk yayın danışmanı Ferhat Boratav, ABD’de Fethullah Gülen’le yaptıkları görüşmenin izlenimlerini aktardılar.

MATUR'A GÖRE 'TEK TÜRKİYE' AYRIŞTIRIYOR

Görüşmede STV'nin Kurtlar Vadisi'ne alternatif olarak yayınladığı 'Tek Türkiye' dizisi de gündeme geldi. Gülen’in ekranda en çok izlediği dizi aynı zamanda STV’de yayınlanan ‘Tek Türkiye’. Matur, Gülen’in bazen kimi uyarılarla diziye müdahalede bulunduğunu da belirtti.

GÜLEN DİZİYE UYARILARDA BULUNUYORMUŞ

Matur, kendisinin de ‘Tek Türkiye’ dizisini ayrıştırıcı bulduğunu Gülen’in de yer yer diziden rahatsızlık duyarak uyarıda bulunmasını olumlu bulduğunu söyledi.

MARJİNAL SAHNELERE MÜDAHALE

Cüneyt Özdemir zaman zaman Gülen'in bazı marjinal sahnelere müdahale ettiğini ifade etti. Diziyi eleştiren Bejan Matur, bu soruyu sormak için oraya gittiğini belirterek, "Çok kutuplaştıran ve zarar veren bir yanı var. Gülen’in eleştirel baktığını duymak beni memnun etti" diye konuştu.

GÜLEN İMZALI HEDİYE SAATLER

Öte yandan gazetecilere hediye edilen saatler tartışma konusu oldu. Akşam gazetesi Gülen ile buluşan gazetecileri haber yaptı ama başlığa hediye saatleri gündeme getirdi. Gazete haberi "1. sayfanın tepesine Fethullah Gülen'den 4 gazeteciye imzalı saat" başlığıyla verdi.

HEDİYE RUTİN BİR UYGULAMA

Bejan Matur hediyelerle ilgili dün akşam katıldığı programda açıklık getirdi. Bejan Matur, ziyarete gelen herkese verilen rutin bir hediye olduğunu söyledi.