BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mudanya'da turizm canlanıyor

Bursa'nın Mudanya ilçesinde son bir yıl içinde bir biri ardınca açılan butik ve apart oteller turizmi canlandırdı.

Abone ol

Mudanya'da kısa zaman öncesine kadar otel azlığı yüzünden yaşanan sıkıntılar sayıları hızla artan apart otellerle sona ermeye başlandı.

Mudanya için oldukça önem arz eden bu yatırımlarla ilçeye gelecek yerli ve yabancı turistler konaklama yeri bulmakta sıkıntı çekmiyor. İlçede bulunan turistik otellerin yanı sıra yat limanında bulunan Otantik Otel 2 milyon dolar gibi dev bir bütçeyle restore edildi. İstanbul şehir içi vapur ulaşımında kullanılan emektar Turan Emeksiz gemisi de restoran ve otel olarak büyük ilgi görüyor.

Bu yıl hizmete sokulan Yıldıztepe'deki otelden sonra ilçede ve Zeytinbağı'nda eski evleri satın alarak sonra derece modern butik ve apart oteller haline dönüşmesini sağlayan girişimciler ilçenin bu yöndeki büyük bir açığını kapatıyor.

Golden, Girithan apart otel ve butik otel, La fontaine butik otel ve Yahşi Bey Konağı isimli oteller Mudanya'nın gururu oldu. Yatırımcılar, Mudanya Belediyesi'nin projelerinin de hayata geçirilmesiyle Mudanya'nın turizm pastasından daha çok pay alacağını söylüyor.