BIST 9.142
DOLAR 32,39
EURO 35,03
ALTIN 2.326,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Motor kaputunda 70 km giden kediyi jandarma fark etti

İZMİR’in Foça ilçesinden Manisa’ya gelen bir otomobilin motor kısmına sıkışan yavru kedi, Manisa girişinde jandarma tarafından yapılan yol kontrolünde fark edildi. Yavru kedi jandarma tarafından özenle motor kısmından çıkarılırken araç sürücü 'Ben fark etmeyecektim'dedi.

Abone ol

İzmir-Manisa karayolu Muradiye Mahallesi yakınlarında, saat 14.00 sıralarında yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, bir otomobil durdurdu. Rutin olarak kontrol yapan jandarma ekipleri, bir kedi sesi geldiğini fark etti. Bunun üzerine jandarma trafik ekipleri, otomobil sürücüsüne kedisi olup, olmadığını sordu.

Minik kedinin korkusu yüzünden okundu

Sürücünün olumsuz yanıt vermesi üzerine sese odaklanan jandarma ekipleri, motor kaputundan geldiğini belirledi. Jandarma ekipleri, uzun süre motorda yolculuk yaptığı için çok korktuğu belirlenen yavru kediyi bulunduğu yerden alıp, önce sakinleştirdi. Ardından da su ve yiyecek verip, karnını doyurdu. Yavru kedi daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına teslim edildi.

"Ben fark etmeyecektim"

Motoruna sıkışan kediyle 70 kilometrelik yol gelen araç sürücüsü Mustafa A., "Kedinin motor kısmına sıkıştığını fark etmedim. İyi ki burada jandarma ekipleri durdurdu. Yoksa ben fark etmeyecektim. Kediye zarar gelebilirdi. Jandarma ekiplerine, dikkatleri nedeniyle çok teşekkür ederim" dedi.