BIST 10.735
DOLAR 32,18
EURO 35,01
ALTIN 2.527,08
HABER /  GÜNCEL

Mossad-PKK suçüstü olursa

Dehşet senaryosunda katılımcılara ilginç sorular yöneltildi. İşte onlardan bazıları..

Abone ol

Amerika'daki bir düşünce kuruluşunda yapılan gizli toplantıda ele alınan senaryolar çok konuşulacak.  Bush yönetimi yanlısı Hudson Enstitüsü'nde çarşamba günü yapılan basına kapalı toplantıya, bazı Türk askerî yetkililer ve sivil uzmanlar katıldı.

'Beyin jimnastiği' toplantısında, Anayasa Mahkemesi Başkanı'na suikast, PKK'nın İstanbul'da onlarca kişinin ölümüyle sonuçlanacak bir saldırısı ve Kuzey Irak operasyonu gibi senaryolar masaya yatırıldı.

Mossad-PKK suçüstü olursa?

Katılımcılara sorulan sorular arasında şunlar da bulunuyor: Türk ordusu Kandil Dağı'nda İsrail ajanlarının PKK'lılarla çekilmiş videolarını ve Mossad eğitim kılavuzlarını bulursa ne olur? Peşmergelerle bir sınır çatışmasında Türk güçlerince öldürülenler arasında bir ABD'li subay da bulunsa ne olur?

Toplantıda en az bir Türk katılımcıya atfedilen, 'PKK liderlerin teslim edilmesi seçimlerde AK Parti'ye yarar' düşüncesi, Washington'da ilk kez telaffuz edilmiyor. WINEP Türkiye uzmanı Soner Çağaptay da 22 Mayıs'ta Yüksel Sezgin'le ortaklaşa yayınladığı raporda, 'ABD, Iraklı Kürtlere Kuzey Irak'taki PKK liderlerini Türkiye'ye sınır dışı etmeleri yönünde baskı yaparsa, partinin popülaritesi artar' ifadesini kullanmıştı.