BIST 10.741
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.526,36
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gülün Sezer iddiası

Sezer anayasa paketini neden geç imzaladı? İşte Abdullah Gül'ün iddiası..

Abone ol

Gül, İhlas Holding Ankara Medya Grup Başkanı Nuri Elibol ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Murat Odabaş'ın hazırlayıp sunduğu Ankara Gündemi programının özel bölümünün konuğu oldu.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa değişikliği paketiyle ilgili kararı 8 Haziran'da imzaladığını ancak bugün gönderdiğini vurgulayarak, "Bu üzücüdür" dedi.

MECLİS'İ TOPLANTIYA ÇAĞIRIRIZ

Gül ayrıca, Sezer'in Referandum Yasası'nı veto etmesi halinde TBMM'yi hemen olağanüstü toplantıya çağıracaklarını da söyledi.

"SEZER 8 HAZİRAN'DA İMZALADI AMA.."

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa değişikliği paketiyle ilgili referandum kararıyla ilgili bir soru üzerine Gül, Cumhurbaşkanı Sezer'in kararlarını hep son günde açıkladığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen yazıda Sezer'in kararı 8 Haziran'da imzaladığının görüldüğünü belirten Gül, "8 Haziran'da bu karara varmış. Bu kanaat kendilerinde oluşmuş. Ama bekletip de son günde göndermesi gerçekten üzücü. Şimdi referandum yapılacak, Türkiye'ye vakit kaybettirmemek lazım. Bunların hepsi zaman ve kaynak israfıdır" diye konuştu.

UMARIM MAHKEME KENDİNİ SENATO YERİNE KOYMAZ

Anayasa değişikliği paketiyle ilgili CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurusunun hatırlatılması üzerine ise Gül, "Ümit ediyorum ki Anayasa Mahkemesi hukuka göre hareket eder. Kendisini Senato yerine koymaz" dedi.