BIST 10.738
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.521,25
HABER /  SPOR

Cimboma Seyrantepe müjdesi

Seyrantepe'de sona yaklaşılıyor. Galatasaray bir aşamayı daha atlattı

Abone ol

Büyükşehir Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısı, Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlığında, Saraçhane'deki Belediye Sarayında gerçekleştirildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Toplantıda, TOKİ'nin 19 Temmuz'da ihalesini yapacağı Seyrantepe Stadı ile Ali Sami Yen Stadının imar planları, Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Seyrantepe'deki 384 bin 398 metre karelik alanı ''Spor Tesisleri Alanı, Sağlık Tesisleri Alanı, Turizm ve Ticaret Alanı, Park Alanı'' olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, TOKİ'nin talep ettiği 3 emsali 2,5'a indirdi ve bodrum katların emsale dahil edilmemesine karar verdi. Buna göre, arazinin 120 bin metre karesinde Seyrantepe Stadı, 218 bin metre karelik alanda yeni Şişli Etfal Hastanesi ve 46 bin metre karelik bölümde ise turizm ve ticaret merkezi yapılabilecek.

ALİ SAMİ YEN PROJESİ

Öte yandan, Ali Sami Yen Stadı arazisinin 2.5 olan emsalinin 3'e çıkartılması yönündeki teklif ise yoğunluk artırıcı bulunduğu için oy çokluğuyla reddedildi. Ali Sami Yen Stadının toplam alanının 23 bin 441 metre karesi turizm ve ticaret merkezi, 12 bin metre karesi rekreasyon alanı ve zemin altı otopark, 849 metre karesi de park olacak. Projenin uygulama aşamasında, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı ve Alemdağ Füze Üs Komutanlığının görüşlerine uyulacak.