BIST 10.733
DOLAR 32,18
EURO 35,02
ALTIN 2.526,03
HABER /  SPOR

Ne tam Colin ne de Kazım

Kamuoyu Kazım'ı tanımıyor, nasıl bir futbolcu? Onu izleyenler anlatıyor.

Abone ol

Colin Kazım'ı tanıyanlar bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Les Ferdinand'a çok benzeyen bir oyuncu olduğunu söylüyor.

Atmaktan daha çokm attırmayı ve arkadaşlarına boş alan açmayı seven bir futbolcu.. Fiziği kuvvetli ve sahada sürekli gezinerek rakibi rahatsız edebiliyor.

Oğuz Çetin ve Uğur Meleke Kazım'ı anlattı.

Oğuz Çetin

Çetin, Sheffield United’dan transfer edilen Colin Kazım Richards için övgü dolu sözler söyledi ve bir dönem Beşiktaş formasıyla harikalar yaratan İngiliz futbolcu Les Ferdinand’a benzetti.

Sarı lacivertli kulübün çok iyi bir seçim yaptığını vurgulayan Oğuz Çetin, A ve Ümit milli takımların formasını da giyen Kazım için, "Müthiş fizikli, kuvvetli ve günümüz futboluna uygun bir yeteneğe sahip" ifadesini kullandı.

Uğur Meleke:

Her zaman ilk tercihi kale olan tipik bir "santrfor" değil... Az gol atmasını, "Kaleyle aramda bir takım arkadaşım yoksa kaleye vururum. Ama önümde bir takım arkadaşım varsa, ona pas vermeyi tercih ederim" anlayışıyla ifade ediyor.
İki ayağını da kullanıyor, çok dolaşan ve daha çok asist özelliği olan bir forvet tipi... PSV'de ve Chelsea'deki Kezman'ı tamamlayabilecek özelliklere sahip, dolayısıyla Sırp partnerini geçen yılki havasından kurtarıp daha fazla skor yapmasını sağlayabilir.

Mustafa İzzet ve Ömer Rıza gibi nahif Kıbrıslı sendromu yaşamaz, içine kapanık değil, hatta biraz hırçın.. Bir avantajı Türkçe konuşabiliyor olması, ama ana dili Portekizce olan Fenerbahçe'ye uyumu kolay olmayabilir. Gözlemlediğim kadarıyla bu çocuk, ne tam bir Colin, ne tam bir Kâzım... Yani biraz Kıbrıs gibi... Kafa kağıdına/tarihsel gelişimine bakıp, beklentileri yüzölçümü düzeyinde tutmak, abartmamak gerek...