BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Mitsubishi ve Suzuki'de yakıt hilesi çıktı

Mitsubishi ve Suzuki araçlarında "yakıt hilesi" tespit edildi. Mitsubishi Motors'un 8, Suzuki Motors'un ise 26 modelinde hile var.

Abone ol

JAPONYA Turizm Ulaştırma Altyapı ve Arazi Bakanlığı, Mitsubishi'nin 8 aracında katalog rakamlarına kıyasla yüzde 8,8 yakıt tasarrufu hilesi ortaya çıktığını açıkladı.

Bakanlık, Mitsubishi'ye dürüst veriler paylaşması ve "yakıt hilesi" tespit edilen RVR, Pajero ve Mirage subcompact'ın da içinde bulunduğu 8 aracın satışını askıya alması uyarısında bulundu.

77 BİN KİŞİYE ÖDEME YAPILACAK

Mitsubishi'den yapılan açıklamada ise iki hafta içinde söz konusu modellerin satışının askıya alınacağı, araç sahibi yaklaşık 77 bin kişiye 100'er bin yen ödeme yapılacağı belirtildi.

4 MİNİ MODELİNDE HİLE VAR
Nisan ayında ülkenin 6'ncı büyük motorlu araç üreticisi Mitsubishi'nin Nissan Motors'a da üretim sağladığı 4 mini modelinde yakıt hilesi yaptığı ortaya çıkmıştı.

Basında, "skandal" olarak nitelenen olayın ardından başlatılan soruşturmada firmanın kullandığı test metodlarında Japonya'daki düzenlemelerle uyum sağlamadığı belirlenmişti. Soruşturmaya göre firma, yol testlerinden verileri toplayarak 9 aracın "daha tasarruflu" anlaşılacak şekilde görünmesini sağlamıştı. 

Soruşturmanın netlik kazanmasının ardından, Mitsubishi Motors Yönetim Kurulu Başkanı Osamu Masuko, dürüst veriler kullanılması gerektiğini ifade ederek özür dilemişti. 

Ulaştırma Bakanlığı ayrıca, Suzuki Motors'un satış listesindeki 26 araçta katalog rakamlarında hata tespit edildiğini duyurdu.