BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,81
ALTIN 2.424,46
HABER /  GÜNCEL

Miting 2 milyonu buldu mu?

İzmir denize sıfır bir mitinge sahne oldu. Mitingten geriye ise katılım ne kadar oldu sorusu kaldı.

Abone ol

Uluslararası ajanslara göre dün İzmir'de 1 milyon kişi vardı. Google Earth yardımıyla yapılan hesaplama ise 1.5 milyon diyor.

Tandoğan ve Çağlayan mitinglerindeki gibi İzmir’de de katılanların sayısı tartışma konusu oldu. Mitinge kaç kişinin katıldığını kesin bir rakam ile belirtmek çok zor. Ancak miting alanın yüzölçümünden yola çıkarak bir tahminde bulunmak mümkün. Google Earth yardımıyla mitingin yapıldığı alanın yüzölçümü hesaplanabiliyor.

Metrekareye 4 kişi

Miting alanlarında en fazla yoğunluğun yaşandığı bölgelerde metrekareye 4 kişi düşüyor. Ancak merkezden uzaklaştıkça yoğunluk azalıyor. Bu mantıktan yola çıkarak ve Google Earth yardımıyla mitingin en yoğun olduğu bölgeyi yani, Gündoğdu ve Cumhuriyet meydanları, 1. Kordon ve 2. Kordon’un toplam alanı binalar hariç 285 bin 500 metre kare hesaplandı.  Bu bölgede metre kareye 4 kişi düştüğü varsayıldığında mitinge katılanların sayısı ortalama 1 milyon 142 bin kişiyi bulunuyordu.

Bazı bölgelerde metre kareye 3 kişi, bazı yerlerde ise 1 kişi düştüğü varsayımından yola çıkarak 1.5 milyon sayısına ulaşıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü de mitinge katılanların 400 bin metre karelik bir alanı kapladığını açıkladı. Bu rakam da metre kareye 4 kişiden hesaplandığında 1 milyon 600 bin rakamı ortaya çıkıyor.