BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.448,33
HABER /  POLİTİKA

Demirel bırakın halk seçsin dedi

Süleyman Demirel kendi ifadesiyle tartışmalara diz boyu girdiğini ilan etti. 'Bırakın halk seçsin' dedi.

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunun bir noktaya geldiğini belirterek, "Türkiye bunu tartışacak. Ama ben bu tartışmaya diz boyu giriyorum. Bırakın halk seçsin" dedi.

Demirel, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde düzenlenen "Global Liderlik Forumu"nun kapanışında bir konuşma yaptı.

Türkiye'de cumhurbaşkanını halkın seçmesi durumunda, seçilmiş cumhurbaşkanının seçilmiş hükümete rahat vermeyeceği" yönünde de görüşlerin bulunduğunu dile getiren Demirel, cumhurbaşkanının yetkilerinin Anayasa'da belli olduğunu, halk tarafından seçilmesiyle bu durumun değişmeyeceğini kaydetti. Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü:

BEN BUNA İSYAN EDERİM

"Gelin cumhurbaşkanlığı seçimi konusunu Türkiye'de tartışma konusu olmaktan çıkaralım. (Cumhurbaşkanlığı öyle bir yerdir ki halk yanlış bir seçim yaparsa işin içinden çıkamayız) diyenler var. Burada halka güvensizlik başlıyor. Ben buna isyan ederim.

O zaman halkın mantalitesine, olgunluğuna inanmıyorsunuz. (Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir) diyorsunuz, ona da inanmıyorsunuz. Bu yanlıştır. Bu iş bir noktaya gelmiş şimdi. Türkiye bunu tartışacak. Ama ben bu tartışmaya diz boyu giriyorum. Bırakın halk seçsin."