BIST 10.151
DOLAR 32,28
EURO 34,92
ALTIN 2.434,60
HABER /  SPOR

FENERBAHÇE 100. YILDA ŞAMPİYON

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı sona erdi. 2006-2007 sezonunda şampiyonluğa adını yazdıran ekip Fenerbahçe oldu.

Abone ol

Sarı-Lacivertliler bitime 2 hafta kala Trabzonspor’la berabere kalmasına rağmen, en yakın takipçisi Beşiktaş’ın Bursa’ya farklı yenilmesi nedeniyle mutlu sona ulaştı. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte yer gök sarı lacivert oldu. Yurdun dört bir yanında Fenerli taraftarlar sokaklara döküldü.

Şampiyonluk gecesinde önce maçın önemli dakikalara bir gözatalım.
Sarı-Lacivertli takımın cezası nedeniyle İzmir’de oynanan maçta, adeta sinir harbi vardı. Rahat olan Trabzonspor ise adeta oyunu forse etti.

2. dakikada orta sahadan topu alan Gökdeniz seri çalımlarla neredeyse bütün Fenerbahçe defansını yerlere döküp sağdan çizgiye kadar indi. Ortasında Hüseyin kafayı vurdu. Serdar topu ellerinin arasından kaçırınca Trabzonspor 1-0 öne geçti.
4. dakikada Deivid’in pasında sağ kanatta topu alan Tuncay, önündeki Çağdaş’ı önce sağa, sonra sola yatırıp kaleci Tolga’yı da avladı ve Trabzon’un sevinmesine sadece 2 dakika izin verdi: 1-1.

42. dakikada Trabzon’un kazandığı serbest atışta Ceyhun ceza sahasına kesti. Yükselen Yattara kafayla topu filelere gönderdi: 1-2.

ALEX PENALTI KAÇIRDI

74. dakikada Hüseyin, ceza sahası içinde Semih’i düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Duran topların ustası Alex topu tribünlere gönderdi.

85. dakikada Appiah’ın nefis ortasında Deivid yükselip kafayı çaktı ve şampiyonluk golünü ağlara bıraktı: 2-2.

ŞAMPİYONLUK TURU İZMİR'DE


Geçen yıl şampiyonluğu yine bir anneler gününde Denizli'de bırakan Fenerbahçe, bu kez üzülmedi. 2007'nin anneler gününde bitime 2 hafta kala zaferini İzmir'de ilan etti.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte futbolcular şampiyonluk turu atmak için çim sahada basmadık yer bırakmadılar.

FENERLİLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ


İzmir 100. yılda gelen bu çoşku ile sallanırken, Türkiye'nin dört bir yanında taraftarlar sokaklara döküldü. İstanbul'daki adres her zamanki gibi Bağdat caddesi oldu. Bayrağını kapan, formasını giyip caddeye indi. Trafik uzun süre kilitlenirken, kutlamalar sabaha dek sürdü.

BAŞKANLAR DA AĞLAR


Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’de görev aldığı 10 yıllık süreç içinde belki de en zor sezonlarından birisini yaşadı. Zaman zaman kendi taraftarından bile eleştiri aldı. Ancak o şampiyonluğa inanıyordu ve ısrarla mutlu sona ulaşacaklarını söylüyordu. Ve o an gelip çattığında gözyaşlarına hakim olamadı... Mutluydu, gururluydu.

Fenerbahçe’yi 100. yılında şampiyon yapan başkan olarak kulübün tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı. Bitiş düdüğü çalmasına rağmen koltuğundan bir süre kalkamayan Başkan’ın gözlerinden sevinç damlacıkları süzülüp aktı. Fenerbahçe’de dördüncü şampiyonluğunu yaşayan Yıldırım, daha sonra diğer yönetici arkadaşlarıyla birlikte soyunma odasına gidip, oyuncuları tek tek öperek kutladı.

"HER ŞEYE RAĞMEN ŞAMPİYON"


Fenerbahçe’nin 100. yıldaki şampiyonluğu kulübün resmi internet sitesinde imalı bir mesajla dile getirildi. Sarı-Lacivertli takımın logolarının üzerine rakamla 100 yazan Sarı-Lacivertliler, 17. şampiyonluk ibaresinin ardından büyük harflerle “HER ŞEYE RAĞMEN ŞAMPİYON” yazıp, “2006-2007 Türkiye Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe” ifadesini kullandı.

İLAHİ ADALET YERİNİ BULDU

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte Başkan Aziz Yıldırım gibi gözyaşlarını tutamadı. Diğer yöneticilerle soyunma odasına inen Koç, futbolcuları teker teker kutladıktan sonra “İlahi adalet yerini buldu. Başarımızı istemeyenlere en güzel cevabı sizler verdiniz” dedi.

TUNCAY'DAN AYRILIK SİNYALLERİ

Fenerbahçeli futbolcular maç sonunda sevinçlerinin yanında ayrılık sinyalleri de verdiler. Bunların başında Tuncay geliyordu.
Maçın kahramanları arasında yer alan Tuncay, “100. yıl şampiyonluğuyla görevimi tamamladım. Şimdi teklifleri değerlendireceğim. Avrupa’da oynamak istiyorum. Öncelikle başkanımla ve yöneticilerimle konuşacağım" dedi.

ALEX; MUTLU OLACAĞIM YER
Bu sezon attığı goller ve yaptığı asistlerle Fenerbahçe’nin şampiyonluğa ulaşmasında önemli rol oynayan Alex de transferiyle ilgili kararı başkana bıraktı.

Brezilyalı futbolcu, “Şu anda takımda kalıp kalmamam tamamen başkanımıza kalmış bir şey. Biz şartlarımızı sunduk. Cevap bekiyoruz.  Eylül ayında 30 yaşıma gireceğim. 2-3 sene de daha Avrupa’da oynamak istiyorum. Nerede mutlu olursam orada oynamak istiyorum” dedi.

ZİCO KALMAK İSTİYOR

 
Sezon boyunca eleştirilere hedef olan Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico ise kalma niyetinde. 2 yıl daha sözleşmesi olduğunu hatırlatan Zico, “Sözleşmemin sonuna dek Fenerbahçe’de kalmak istiyorum ama başkanla yapacağımız görüşmede herşey belli olacak” dedi. //