BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  POLİTİKA

Sezer birleşin diyenlere ne dedi?

İzmir mitinginde birleşin sloganları kar etmedi. İki lider bir araya gelmedi. Sezer birleşin diyenlere ne dedi?

Abone ol

Partililerle birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndan miting alanına giren Sezer, konuşmaların yapıldığı, diğer parti ve dernek yöneticilerinin bulunduğu platformun yanına gitmeyerek, vatandaşların arasında mitingi izledi. Sezer’i fark eden vatandaşlar, çevresine toplanarak, birleşme yönündeki taleplerini dile getirdi.

Vatandaşlar, “Ne bekliyorsunuz? Hesabı bırakın, şartsız birleşin”, “Halk birleşti, siz neden hala diretiyorsunuz?” diyerek, “Birleşin, iktidara yerleşin” sloganı attılar. Sezer’in vatandaşlara tek tek cevap vermeye çalıştığı dikkati çekti.

Sezer vatandaşlardan gelen birleşme yönündeki çağrılarla ilgili soru üzerine ise “CHP ile geniş kapsamlı bir birliktelik isterdik, ama görüşmelerimiz sürüyor. Umarız iyi bir sonuç çıkacak, hakkaniyet içinde bir sonuç ve ülkenin geleceğini güvence altına alacak bir sonuç çıkar” diye konuştu.

‘AKP’DEN KURTARABİLECEK BİR YAPI’

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İzmir mitingi sonrası İstanbul’a dönüşünde CHP’ye ve DSP’deki muhaliflere mesaj gönderdi. Sezer “CHP ve DSP, birbirini teslim alma çalışması yerine, Türkiye’yi AKP’den kurtarabilecek yapıyı ortaya koymalı” dedi.

Sezer, bu sorunları aşabilmek için güçlü bir yapıya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu yapı için de güçbirliğinin şart olduğunu söyledi.

Sezer, “CHP ve DSP birbirini teslim alma çalışması yerine, bugünkü iktidardan, kötü gidişten, AKP’DEN Türkiye’yi kurtarabilecek güçlü yapıyı ortaya koyma iradesini becerebilmelidir” diye konuştu.