BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.446,16
HABER /  POLİTİKA

Tülay Tuğcu şaşırttı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun sözleri hukukçular şaşırdı. Genelde destek vardı.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun, "Bu düzenleme ihtiyaçtan kaynaklandı ve sadece seçimi kolaylaştırmayı amaçlıyor." tespitini haklı bulan hukukçular, '184' hükmüyle ilgili maddenin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanması durumunda sorunun aşılacağını vurguluyor.

Prof. Zafer Üskül: 184 onaylanırsa tartışma biter
Meclis'teki toplantı yeter sayısının 184 olarak hükme bağlanması cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmaları bitirir. Sezer düzenlemeyi onaylarsa cumhurbaşkanını halka seçtirmeye gerek kalmaz.

Prof. Yavuz Atar: Meclis'in yaptığı değişiklik zaruri
Anayasa Mahkemesi, Meclis'in cumhurbaşkanı seçmesini neredeyse imkânsız hale getirdi. '184' düzenlemesi zaruri bir hüküm. Böylece mesele toptan çözüme kavuşturulmuş oluyor.

Sabih Kanadoğlu: Talihsiz bir açıklama. 175'inci madde çok açık. Bu iddianın yanlış anlamadan doğduğunu düşünüyor ve umut ediyorum. Yanlış anlama değilse mahkeme başkanının önüne gelecek bir konuda düşüncelerini beyan etmesi de doğru değil.

Prof. Ergun Özbudun: Bu sözler, Baykal ve Teziç'e cevap
Sayın Tuğcu, aslında cumhurbaşkanını halkın seçmesini 'tehlikeli' bulan CHP lideri Baykal ile YÖK Başkanı Teziç'e cevap veriyor. Ve alarm verici bir durum görmediğini söylüyor. Katılıyorum, alarm durumu yok.