BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,92
HABER /  SPOR

Son dakikada gelen şampiyonluk

Beşiktaş havlu atmıştı ama diger ezeli rakip asılıyordu son bir ümitle. Derken inanılmaz bir dakika yaşandı.

Abone ol

Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan ediş şekli geçen yılın benzeriydi.. Geçen yılın rövanşını yine aynı şekilde aldı. Gariptir Beşiktaş ile çekişen sarı lacivertliler, skorlar değişince yine karşılarında Galatasaray'ı buldular. Ama mutlu sona geçen yıla nazire yaparcasına son dakikada ulaştılar.

Fenerbahçeliler öldü öldü dirildi. Sevinç, endişe keder, mutluluk, tasayı hep bir arada yaşadı sarı lacivertli taraftarlar. Bir yılın emeğini özetliyordu aslında. 31 maçta yaşananlar 90 dakikaya sığmıştı.

100. yılda gelen şampiyonluk zor oldu, güç oldu. Biraz da rakiplerinin yardımıyla oldu. Taraftarların rahat izlediği maç sayısı bir elin parmaklarını geçmedi.

2-1 yenikken acaba sorusu taraftarın zihinlerini kurcalıyordu. Unutmamışlardı geçen yıl kaçan son dakika şampiyonluğunu. Üstelik Galatasaray 1-0 önde haberi gelmişken.

Geçen sene yaşananlar yine mi tekrar edecekti? Endişe dolu dakikalar başlıyordu. Beşiktaş çoktan pes etmişti ama Sivas’tan gelen haber iç açıcı değildi.

İşte ne olduysa son dakikada oldu. Bir anda her şey ters yüz oldu. Bunun için sevilmiyor mu futbol? Aynı anda iki duyguyu yaşadı Fenerbahçeliler.

Aynı şeyler Galasaraylılar için de geçerliydi. Az da olsa ümitler yeşermişti. Ama Gürhan'ın golü, bu filizlenen ümitleri büyümeden soldurdu.

90. dakikada sağ kanattan çalımlarla ceza alanına giren Gürhan, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

O anlarda taraftara saç baş yolduran Deivid, kafayla beraberlik golünü attı. İşte saniyeler içinde gelen bu iki gol sezonun şampiyonunu belirledi.

Geçen yıl son dakikada kaçan şampiyonluk bu sene son dakikada geldi. Bir ara ümitlenen Galatasaray son saniyede üzülürken, Fenerbahçe bu kez gülüyordu. Roller yer değiştirmişti. Sevinme sırası Fenerbahçe’deydi.