BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Mısır ve İran'dan flaş Sultanahmet saldırısı açıklaması

İSTANBUL Sultanahmet Meydanı'nda bugün gerçekleştirilen saldırıya ilişkin Mısır ve İran'dan açıklama geldi. Mısır ve İran olayı 'terör eylemi' olarak nitelendirerek saldırıyı kınadı.

Abone ol

İSTANBUL Sultanahmet'te 10 kişinin ölmesine neden olan canlı bomba saldırısını Mısır "terör eylemi" şeklinde nitelendirerek, söz konusu saldırıyı şiddetle kınadığı bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd yaptığı yazılı açıklamada, Sultanahmet'teki saldırıyı "terör saldırısı" şeklinde nitelendirerek, ülkesinin söz konusu saldırıyı şiddetle kınadığını ifade etti.

Ülkesinin, Türkiye ve diğer ülke vatandaşlardan saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileklerini ilettiğini kaydeden Ebu Zeyd, açıklamada, "Mısır'ın, din ve ırk ayrımı yapmadan halkların istikrarını bozmayı hedefleyen terör olgusuyla mücadele karşısında uluslararası toplumu birlik olmaya çağıran" kararlı tutumuna işaret etti.

İran Dışişleri Bakanlığı da, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari, tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınayan İran devleti, olayda hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere dost ve kardeş ülke Türkiye devleti ve milletine baş sağlığı dilemektedir" ifadelerine yer verildi.