BIST 9.539
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.487,75
HABER /  DÜNYA

Merkel'in Sultanahmet endişesi haklı çıktı!

SULTANAHMET patlamasında ölenlerin arasında Almanya vatandaşlarının bulunduğu bilgisi netleşti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Merkel'i arayarak taziyelerini iletti.

Abone ol

ALMANYA Başbakanı Merkel, İstanbul'daki patlamada ölen ve yaralananlar arasında Alman vatandaşlarının olduğu konusunda çok endişeli olduklarını açıklamıştı.

Merkel'in endişeleri haklı çıktı. Sultanahmet'te ölenler arasında Almanya vatandaşları olduğu bilgisi netleşti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkel'i arayarak hem taziyelerini iletti hem de terörle mücadelede kararlıyız mesajı verdi. 

MERKEL SULTANAHMET SALDIRISI İÇİN NE DEDİ?

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Davutoğlu'nun telefonu öncesi İstanbul'daki bombalı saldırıyla ilgili açıklama yapmıştı. Merkel, "İstanbul'daki patlamada ölen ve yaralananlar arasında Alman vatandaşlarının olduğu konusunda çok endişeliyiz. Kısa süre içinde Başbakan Davutoğlu ile görüşeceğim" demişti.

Merkel, "Uluslararası terör çirkin yüzünü İstanbul, Paris, Ankara ve Tunus'ta gösterdi. Kararlı adım atmamız gerekiyor" şeklinde konuşmuştu.