BIST 9.764
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.435,51
HABER /  GÜNCEL

Sultanahmet saldırısı kim yaptı hedefteki örgüt

SULTANAHMET patlaması sonrası akıllardaki soru Sultanahmet saldırısını kim yaptı oldu. Akıllara gelen ilk örgüt ise PKK. Nedeni ise örgütün Paris'teki 4 PKK'lı kadınının öldürülmesi yıldönümünde eylem kararı alması.

Abone ol

SULTANAHMET patlaması son dakika gelişmeleri içinde saldırıyı kim yaptı sorusunun yanıtını henüz vermedi.

Ancak akıllara gelen ilk örgüt PKK oldu. Sultanahmet saldırısının gerçekliği bugün Paris'te 9 Ocak 2013'te 3 PKK'lı kadının öldürülme eyleminin yıldönümüne denk geldi. Aralık ayında Kandil'in Paris cinayetlerinin yıldönümünde büyükşehirlerde eylem yapma kararı aldığı haberleri basına yansımıştı.

Sultanahmet'teki saldırının Paris cinayetlerinin yıldönümüne gelmesi PKK'yı olası şüpheli örgüt haline getirdi.

sultanahmet saldırısı

PKK BÜYÜK ŞEHİRLERE ADAM GÖNDERDİ

Öte yandan, hendek operasyonları sırasında darbe yiyen PKK'nın büyük şehirlerde eylem hazırlığı içinde olduğu bilgisi polisi dün harekete geçirmişti. PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda Bursa’da dün 3 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan birisinin Cizre’den Bursa’ya gelirken, diğer iki kişinin de merkez Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde gözaltına alındığı kaydedildi.

PATLAMANIN HEDEFİ TURİSTLER OLUNCA...

Bir diğer ihtimal ise Sultanahmet saldırısının IŞİD tarafından düzenlenmiş olabileceği yönünde. IŞİD ihtimalini güçlendiren detay ise saldırının aralarında Alman ve Fransızların olduğu turist kafilesini hedef almış olması. 

sultanahmet saldırısı

GEÇEN YIL AYNI YERDE SALDIRI OLMUŞTU 

Geçen yıl da 6 Ocak'ta Sultanahmet Meydanı yine bir terör saldırısına şahit olmuştu. İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü’ne gelen bir kadın üzerindeki bombayı infilak ettirmiş saldırıra bir polis şehit olmuştu. İntihar saldırısını Rus uyruklu Diana Ramazova isimli bir teröristin gerçekleştirdiği belirlenmişti. Saldırıyı DHKP-C üstlenmişti.