BIST 9.995
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.435,04
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan Doğan Grubuna: Sallanan sizsiniz!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Beyaz Show'da PKK propagandası iddiasıyla ilgili Doğan Grubuna tepki gösterdi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, uzun bir aradan sonra partisinin grup toplantısına katıldı.

Milletvekillerine hitap eden Demirtaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BEYAZ SHOW'DA PKK PROPAGANDASI

Beyaz Show'da PKK propagandası iddiasına değinen Selahattin Demirtaş, "O programda telefonla bağlanarak bir insani çağrı yapıyor. Öldürenin kim olduğunu söylemiyor." ifadelerini kullanırken, Doğan grubuna şu sözlerle yüklendi; "Biz dik duruyoruz. Sallanan sizsiniz. O yüzden bizi eğik görüyorsunuz"

SULTANAHMET PATLAMASI

Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan terör saldırısını katliam olarak nitelendiren Demirtaş, "Sultanahmet'teki vahşi katliamda yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Yaralılara acil şifa diliyoruz." dedi.

DEMİRTAŞ'IN İDDİASI NEYDİ?

Demirtaş, AK Parti hükümeti ile Doğan Grubu arasında Bodrum Yat İşletmesi'nin gruba devri konusunda bir anlaşma yapıldığı ve karşılığında grubun yayın politikalarında değişim yaşandığını iddia etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 şart öne sürdüğünü ve Doğan Grubu'nun bu şartları kabul ettiğini savunan Demirtaş, "Saray 4 şartı Doğan Medya’ya sunuyor. Bodrum grubunu işleten Doğan grubudur. Hükümet medya ilişkileri böyle işliyor. Hükümet medyayı bu şekilde satın alıyor.” demişti.

DOĞAN GRUBUNDAN YALANLAMA

HDP Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş’ın, Partisinin İstanbul  İl Kongresinde Doğan Grubu ile ilgili beyanları spekülatif nitelikte olup, gerçekleri yansıtmamaktadır.