BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  GÜNCEL

Sultanahmet canlı bombası bakın kim ve nereli çıktı?

SULTANAHMET saldırısı canlı bomba işi çıktı. Son dakika haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından canlı bombanın Suriye uyruklu Nabil Fadli olduğu öğrenildi.

Abone ol

SULTANAHMET meydanında 10 kişinin ölümü 15 kişinin yaralanmasına sebep olan patlama canlı bomba saldırısı çıktı. Son dakika haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Erdoğan, saldırıyı yapan canlı bombanın uyruğunu da duyurdu. Türkiye'yi kana bulayan canlı bomba Suriye kökenli çıktı.

İstanbul Emniyeti, Sultanahmet'teki intihar saldırısının ardından yapılan ilk incelemede, canlı bombanın erkek olduğunu bildirdi. canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kişinin Suriye uyruklu Nabil Fadli (28) olduğu öğrenildi.

CANLI BOMBA IŞİD MENSUBU

Başbakan Davutoğlu, canlı bomba saldırısının bir IŞİD mensubu tarafından yapıldığını söyledi.

Canlı bombanın ismi resmi olarak açıklanmazken 1988 doğumlu olduğu öğrenildi. 28 yaşındaki canlı bombaya ilişkin Numan Kurtulmuş şu bilgileri verdi;

-"Parçalanmış bir cesedin de canlı bombaya ait olduğu tespit edilmiştir. İlgili birimlerin yaptığı çok titiz çalışmalar sonucu, canlı bombanın 1988 doğumlu Suriye uyruklu birisi olduğu tespit edilmiş ve ilgili bağlantılarının araştırılmasına da başlanmıştır".

Reuters'a konuşan iki üst düzey güvenlik yetkilisi, Sultanahmet'teki patlamanın arkasında “yüksek ihtimalle” IŞİD'in olduğunu söyledi.

ERDOĞAN : SURİYE KÖKENLİ CANLI BOMBA

Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıdan sonraki sıcak gelişmeleri İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan aldı. Beştepe'de büyükelçilere yaptığı konuşma sırasında da son bilgileri paylaştı.

Sultanahmet saldırısının canlı bomba işi olduğunu açıklayan Erdoğan, "İstanbul'da Sultanahmet Meydan'ında meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum."  dedi.

Erdoğan "Bu hadise, bir kez daha millet olarak terör karşısında tek yürek olmamız gerektiğini göstermiştir. Türkiye'nin kararlı ve ilkeli duruşu devam edecektir. Bizim için DAEŞ ile PKK'nın adı veya kısaltması ne olursa olsun, birbirlerinden farkları yoktur. Bu bölgede faaliyet gösteren tüm terör örgütlerinin ilk hedefi Türkiye'dir. Çünkü Türkiye bunların hepsiyle aynı kararlılıkla mücadele yürütmektedir" dedi.