BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
HABER /  MEDYA

Dünya basınında Sultanahmet skandalı!

Sultanahmet'teki patlamayı okurlarıyla paylaşan uluslararası basın bir skandala imza attı. Paris saldırılarında hassas davranan medya Sultanahmet'teki patlamayı bakın nasıl verdi!

Abone ol

Dünya basını Sultanahmet'teki 10 kişinin öldüğü ve 15 kişinin yaralandığı patlamayı son dakika olarak duyurdu. Dünya basınının  çifte standardı büyük tepkiye neden oldu.

Sultanahmet'teki patlamayı "son dakika gelişmesi" olarak duyuran uluslararası haber ajanslarının, olay yerinden kanlı görüntüleri sansürsüz servis etmesi tepkilere neden oldu.

PARİS KATLİAMINDA SANSÜR UYGULANDI

Başta13 Kasım'daki Paris katliamı olmak üzere Batı'daki kentlerde meydana gelen saldırıların ardından bu tarz rahatsız edici fotoğrafları yayımlamamayı tercih eden uluslararası ajansların aynı hassasiyeti Sultanahmet'te göstermemesi dikkat çekti.

AYNI TAVRI ORTADOĞU ÜLKELERİ İÇİN SERGİLİYOR

Söz konusu ajanslar, Türkiye'deki patlama sonrası takındığı tavrın benzerini, Irak ve Suriye gibi Ortadoğu ülkelerinde de sergiliyor.

CNN International'ın patlamanın meydana geldiği yerin "İstanbul'daki turistik bir bölge" olduğuna vurgu yapması ise sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Birçok kullanıcı, böyle bir vurgunun Türk turizmini kötü etkileyeceğine değindi.

YANLIŞ YERİ GÖSTERDİLER

Öte yandan Amerikan CNN televizyonunun, Sultanahmet patlamasını canlı aktarırken, olayın yaşandığı bölge yerine başka bir noktayı ekrana getirdiği görüldü.

DİĞER BASIN İSE BÖYLE GÖRDÜ

BBC International, son dakika olarak duyurduğu haberinde, 'Turistlerin popüler mekanında patlama oldu, çok sayıda yaralının olduğu bilgisi geldi' ifadelerine yer verdi.

İngiliz Reuters haber ajansı, "Turistik Sultanahmet Meydanı'nda patlama yaşandı" ifadesiyle geçti.

Fransız AFP ajansı ise olayı "Türkiye'nin en büyük şehrinin tarihi merkezinde neden kaynaklandığı bilinmeyen bir patlama meydana geldi" ifadelerini kullandı.

El Arabiya ise, İstanbul Sultanahmet'teki patlama sonrası çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu, patlamanın bir intihar saldırısı ihtimalini taşıdığını duyurdu.

The Associated Press, turistlerin sık uğradığı meydanda büyük bir patlamanın olduğunu belirtti.