BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61
HABER /  GÜNCEL

2015'teki Sultanahmet saldırısı böyle gerçekleşmişti!

İstanbul Sultanahmet'te bugün saat 10.20'de şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın canlı bombadan kaynaklandığı belirtiliyor. Sultanahmet'te bir sene önce 6 Ocak 2015'te polis karakoluna canlı bomba saldırısı düzenlenmişti.

Abone ol

İSTANBUL Sultanahmet'te 10 kişinin öldüğü ve ve en az 15 kişinin yaralandığı bir patlama meydana geldi. Patlamada canlı bomba ihtimali üzerinde duruluyor. Patlamanın ardından haberlere ilişkin yayın yasağı getirildi.

Sultanahmet'te bugün yaşanan patlama tam bir sene önce aynı yere yakın yerde olan ve IŞİD mensubu bir militanın düzenlediği canlı bomba saldırısını akıllara getirdi.

2015 SULTANAHMET SALDIRISI NASIL YAŞANMIŞTI?

6 Ocak 2015'te Türkiye'nin İstanbul şehrinin Fatih ilçesindeki Sultanahmet semtinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü önünde, Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) mensubu Diana Ramazova'nın üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesiyle gerçekleştirilen intihar saldırısı. Patlama sonucunda saldırganın yanı sıra bir polis memuru ölürken, bir polis memuru yaralandı.

6 Ocak 2015'te, Fatih ilçesindeki Sultanahmet semtinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü önündeki kulübeye yaklaşan çarşaflı bir kadın, İngilizce olarak cüzdanını kaybettiğini söyledi. Kulübeye girmesi sonrasında ise üzerindeki patlayıcıları patlatarak intihar saldırısı düzenledi. Patlamanın ardından saldırganın yanı sıra, ağır yaralı hâlde hastaneye kaldırılan polis memuru hayatını kaybetti, bir polis memuru ise yaralandı.

IŞİD MİLİTANI DİANA RAMAZOVA

Saldırı sonrasında Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'ne (DHKP-C) yakın bir web sitesinden yapılan açıklamayla saldırının, örgüt üyelerinden Elif Sultan Kalsen tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada yer saldırının gerekçesi "Feda savaşçımız tarafından Berkin Elvan'ın katillerinin cezalandırılması ve AKP'nin rüşvetçi, hırsız bakanlarını koruyan faşist devletten hesap sormak" olarak sunulmuştu. Ölen saldırganın teşhisi için Adli Tıp Kurumuna getirilen Kalsen'in ailesi cesedin Kalsen'e ait olmadığını söylerken emniyetten de saldırganın Kalsen olmadığı yönünde bir açıklama yapıldı. Bir süre sonra da DHKP-C tarafından yapılan açıklamayla saldırının kendileri tarafından düzenlenmediği ve daha önceki açıklamanın bir hata sonucu yapıldığı bildirildi. Daha sonraları ise saldırının Diana Ramazova adlı IŞİD'e mensup Rus vatandaşı tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.