BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.499,25
HABER /  GÜNCEL

Doğan Grubu'ndan Demirtaş'ın iddialarına cevap!

HDP lideri Demirtaş'ın iddialarını yalanlayan Doğan Grubu, PKK ve paralel yapılara karşı devletin yanında olduklarını vurguladı.

Abone ol

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Doğan Grubu'nun hükümet tarafından kontrol altına alındığı yönündeki iddialarına cevap geldi. 

Demirtaş, AK Parti hükümeti ile Doğan Grubu arasında Bodrum Yat İşletmesi'nin gruba devri konusunda bir anlaşma yapıldığı ve karşılığında grubun yayın politikalarında değişim yaşandığını iddia etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 şart öne sürdüğünü ve Doğan Grubu'nun bu şartları kabul ettiğini savunan Demirtaş, "Saray 4 şartı Doğan Medya’ya sunuyor. Bodrum grubunu işleten Doğan grubudur. Hükümet medya ilişkileri böyle işliyor. Hükümet medyayı bu şekilde satın alıyor.” demişti.

İddiaları resmi bir açıklama ile yalanlayan Doğan Grubu, PKK ve paralel yapılara karşı devletin yanında olduklarını vurguladı.

İŞTE DOĞAN GRUBU'NDAN YAPILAN O AÇIKLAMA

HDP Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş’ın, Partisinin İstanbul  İl Kongresinde Doğan Grubu ile ilgili beyanları spekülatif nitelikte olup, gerçekleri yansıtmamaktadır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu görülmüştür:

1. Özelleştirme ihalesi sonucunda 49 yıllığına Grubumuzun işletmesine tahsis edilen Bodrum marinası sözleşmesinin iptali yolunda tarafımıza yapılmış olan tebligata, tamamen hukuki gerekçelerle yapmış olduğumuz itiraz kabul görmüş ve idari karar durdurulmuştur. Sorunun hakkaniyet ve hukuk içinde kalıcı çözümü için görüşmeler sürdürülmektedir.

2. Doğan Yayın Grubunun kurumsal yapısında CEO’luk görevi bulunmamaktadır. Bu konuda kamuoyuna yaptığımız açıklamadan da görüleceği üzere, uzun yıllar medya grubumuzda İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmış olan Sayın Mehmet Ali Yalçındağ, bu kez, tam yetki ile Doğan Grubuna bağlı medya organlarının koordinasyon ve yayın politikalarının yönetiminden sorumlu kılınmıştır.

3. İşten atılacak veya alınacak gazeteciler ile iddialar hayal mahsulüdür.

Bu vesile ile Doğan Grubu olarak şu hususları bir kez daha vurgulamak isteriz:

Yaklaşık 40 yıldır medya sektöründe olan Doğan Grubu, bağımsız yayıncılık ilkelerine bağlıdır ve bu tutumunu hukukun tamamen askıya alındığı askeri rejimler dahil her dönemde kanıtlamıştır. Bu ilkeli tutumumuz her koşul altında kararlılıkla sürdürülmektedir. Gazeteciliğin zamanla yarışan doğasından kaynaklanan bazı yanlış veya hatalı haberleri düzeltmekten hiç çekinmeyen Grubumuzun hiçbir siyasi parti, oluşum veya ideolojiye angajmanı bulunmamaktadır. Buna rağmen, son zamanlarda türeyen ve gazetecilik adına haysiyet cellatlığı yapmayı meslek edinmiş kişilerin Grubumuz medyasını karalamak için ürettikleri senaryolar tamamen farklı bir algı yaratmaya yönelik aldatmacadan ibarettir.

Doğan Grubu, Anayasamızın öngördüğü demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve başta ifade olmak üzere özgürlüklere bağlılık içinde, hangi amaçla olursa olsun her türlü şiddet ve terörü reddeder ve karşısındadır. Geçmişte ülke birliğimiz adına çözüm sürecini desteklemiş olan Grubumuz, bugün ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ve özgürlüğünü tehdit eden PKK terörünün karşısındadır. Grubumuz ayrıca, devletimizin Anayasa ve yasalarla kurulu düzeni dışında, kendi özel amaçları için yapılanmış paralel oluşumu da açıklıkla reddeder ve bu gibi yapılarla hukuk içinde mücadele edilmesi gereğine inanır. Grubumuz, gerek PKK ve diğer terörist odaklar ve paralel yapılarla mücadelenin Anayasal bir görev ve sorumluluk olduğuna inanır ve destekler.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Doğan Grubu adına

Ahter Kutadgu

Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Demirtaş, Şişli Figaro Düğün Salonu'nda partisinin İstanbul İl Kongresi’nin açılışında kendisinin 6 televizyon programına çıkarken, rakiplerinin 100-110 programa çıktığını söylemiş, “Bizi sanki Doğan Grubu ile anlaşma yapmış gibi lanse ettiler. Bu, AKP’nin doğrudan medyaya müdahale etmesidir.” demişti.

'BODRUM GRUBUNU İŞLETEN DOĞAN GRUBU'

Yaklaşık 25 gün önce Muğla Milli Emlak Müdürlüğü’nün, Bodrum Yat İşletmesi’ne bir yazı gönderdiğini söyleyen süren Demirtaş şöyle konuştu:

“49 yıllığına hazineden kiralanmış çok büyük bir yat limanı. Çok büyük bir rant var. 500 yat kapasiteli, alışveriş ve eğlence merkezleri olan devasa bir yatırım yapılacak. Çok cüzi bir fiyata bir şirkete kiralanmış. 25 gün önce tek taraflı ve uyduruk bir gerekçeyle Milli Emlak Müdürlüğü bu şirkete yazı yazıyor ve ‘Sözleşmeyi fesh ettim’ diyor. Şirketin sahibi panikliyor. Saraya haber gönderiyor. Saray 4 şart sunuyor. Birincisi; ‘Yayın grubunun başındaki CEO’yu değiştirip, bizim istediğimiz kişiyi atayın’ diyorlar. İkincisi; ‘26 kişilik liste vereceğiz. Onları işten çıkarıp, bizim istediğimizi işe alacaksınız.’ Üçüncüsü; ‘Bütün yayınlarınızda AKP lehine ve HDP aleyhinde propaganda yapacaksınız.’ Dördüncüsü ise ‘Ahmet Hakan’ı işten çıkarmayacaksınız, gece gündüz AKP propagandası yaptıracaksınız.’ Saray 4 şartı Doğan Medya’ya sunuyor. Bodrum grubunu işleten Doğan grubudur. Hükümet medya ilişkileri böyle işliyor. Hükümet medyayı bu şekilde satın alıyor.”