BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  GÜNCEL

12 PKK'lının öldürüldüğü villanın sırrı kamerada

VAN'da eylem hazırlığında olan 12 teröristin etkisiz hale getirildiği villanın üç ayrı yerindeki güvenlik kameralarının kayıtları incelemeye alındı.

Abone ol

PKK'lıların kaldığı villaya düzenlenen operasyonda teröristlerin özellikle kamera kayıtlarının bulunduğu hard diskleri imha etmeye çalıştıkları belirlendi.

Teröristlerin "karargah" gibi kullandığı evi bin 500 lira kapora alarak yaklaşık bir hafta önce kiraya veren kişi gözaltına alındı.

Van'ın Edremit ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 12 teröristin etkisiz hale getirildiği villanın çevresine yerleştirilen güvenlik kameralarının kayıtları incelemeye alındı.

Edremit'te güvenlik güçlerinin teknik ve fiziki takibinin yanı sıra vatandaşların ihbarı sonucu bir villada eylem hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen 12 teröristin gerçekleştirilen operasyon sırasında çıkan çatışma sonucu etkisiz hale getirilmesiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Aralarında İçişleri Bakanlığının "aranan teröristler" listesinde adı bulunan bazı örgüt mensuplarının da bulunduğu 12 teröristin iki katlı evi "karargah" gibi kullandığı ortaya çıktı.

Villada, teröristlerin uyanma, yemek, eğitim ve nöbet saatlerinin yazıldığı çizelgelerin yanı sıra Van'ın Başkale ilçesiyle il merkezi ve Hakkari bölgesinde gerçekleştirdikleri eylemlerle ilgili notlar da bulundu.

VAN'DA HENDEK KAZMA EĞİTİMİ

Örgütsel dokümanlarla terör örgütünün anlatıldığı kitapların ele geçirildiği villada teröristlerin örgütün gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H üyelerine bazı mahallelerde hendek kazma, izinsiz gösteri düzenleme ve güvenlik güçlerine yönelik yapılacak eylemlerle ilgili eğitim verdiği bildirildi.

VİLLAYI KİRAYA VEREN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İlçede 12 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1 polisin şehit olduğu ve 2 polisin de hafif yaralandığı operasyonun ardından başlatılan soruşturma kapsamında, teröristlerin kaldığı evi bin 500 lira kapora alarak yaklaşık bir hafta önce kiraya verdiği tespit edilen 1 kişi yakalandı.

Villa ile ilgili ipotekten kaynaklı bazı sorunların bulunduğunu ve asıl sahiplerinin il dışında yaşadıklarını belirleyen güvenlik güçleri, evi kiralayan kişinin örgüt bağlantısının olup olmadığını araştırıyor.

Terör örgütü mensuplarının, iki katlı havuzlu villanın çevresine, olası operasyonlara karşı önlem almak için güvenlik kamerası sistemi kurduğu tespit edildi. Güvenlik güçlerinin önceki gün sabaha karşı gerçekleştirdiği operasyonda teröristlerin özellikle kamera kayıtlarının bulunduğu hard diskleri imha etmeye çalıştıkları belirlendi.

El konulan 3 ayrı hard disk, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince titizlikle incelenirken, görüntülerde teröristlerin bağlantılı oldukları kişilerin olabileceği değerlendiriliyor.

EYLEMLERİ ARAŞTIRILIYOR

Güvenlik güçleri, etkisiz hale getirilen 12 teröristin bölgede herhangi bir eyleme katılıp katılmadıklarını da araştırıyor. Örgüt mensuplarından birinin bir süre önce Van-Hakkari karayolunda güvenlik güçlerinin araçla geçişleri esnasında infilak ettirilen el yapımı patlayıcıyı yola döşediği bilgisine ulaşıldı.