BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan Beyazıt Öztürk ve Kanal D açıklaması

PKK'nın dağ kadrosunda yer alan isimleden Muzaffer Ayata, Beyaz Şov ve Beyazıt Öztürk'ün özürüne ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

Cuma gecesi Kanal D'de yayınlanan Beyaz Şov'a Ayşe Öztürk ismiyle bağlanan vatandaşın Diyarbakır’da yaşanan çatışmalarla ilgili “İnsanlar ölüyor sessiz kalmayın” sözleri üzerine gündeme oturan programa ilişkin bir değerlendirme de PKK’dan geldi.

PKK’nın lider kadrosu arasında yer alan Muzaffer Ayata, Beyaz Şov'da yaşananların ardından yaptığı açıklamaları nedeniyle Beyaz’ı eleştirdi. Ayata, “Beyazıt ise kapitalist modernite yaşamında elde ettiği kariyeri ve imkanları kaybetmemek için yalvar yakar özür dilemekte, bir daha böyle bir şey yapmayacağını söylemektedir. Türkiye’de basının ve insanların kendisini nasıl sattığını bu olayla bir daha gördük” ifadelerini kullandı.

BEYAZIT ÖZTÜRK VE KANAL D...

PKK’nın Avrupa’daki yayınlarından Yeni Özgür Politika’ya yazan Ayata, “Kanal D ve Beyazıt Öztürk bir linç kampanyasından kurtulmak için vatan millet Sakarya nutukları atıyorlar.

Nasıl devletten yana olduklarını ısrarla vurguluyorlar. Beyazıt da her cümlede babasının polis olduğunu söyleyip nasıl devletten yana olduğunu anlatıyor da anlatıyor” derken devamında şunları yazdı:

Muzaffer Ayata

“İşte Türkiye’deki basın da, kişilikler de böyledir. Özel savaş Türkiye’de her şeyi kirletmiştir.

Doğan grubu AKP hükümetinin mali saldırısına uğramamak için yalvar yakar olmuş durumda. Beyazıt ise kapitalist modernite yaşamında elde ettiği kariyeri ve imkanları kaybetmemek için yalvar yakar özür dilemekte, bir daha böyle bir şey yapmayacağını söylemektedir. Türkiye’de basının ve insanların kendisini nasıl sattığını bu olayla bir daha gördük.”