BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  GÜNCEL

Minik kuş yetim kaldı

Lakap takmasıyla ünlüydü. Üslubu sertti. Bakın kimlerle kavgalıydı.

Abone ol

Emin Çölaşan sert üslubu ve muhalif yazılarıyla Türk basının en sert seslerinden biri olarak yıllardır Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazıyordu.

Özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e karşı kullandığı sert üslubundan geri adım atmayan ve onlarca kez davalık olan, çok sinirlendiği Mehmet Barlas’a “Liboş” lakabını takan Çölaşan’ın, “minik kuş” gibi ilginç terimleri de basında yer etmişti.

Çok sayıda insanı eleştiren Emin Çölaşan, Gazeteci Nazlı Ilıcak’a “Viskici Nazlı”, TRT eski Genel Müdürü Tayfun Akgüner’e de “Bizanslı Tayfun” diye hitap etmesiyle ünlüydü.

1985’ten beri Hürriyet’te

Çölaşan 1942 yılında doğdu. TED Ankara Koleji mezunu olan Çölaşan, ODTÜ’yü bitirdikten sonra DPT, Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve PETKİM’de çalıştı. Gazeteciliğe 1977 yılında Milliyet Gazetesi’nde başlayan Çölaşan 1985 yılında Hürriyet Gazetesi’ne geçti. Çölaşan’ın “Turgut Nereden Koşuyor?” Yalçın Nereye Koşuyor”, “Şu benim gazetecilik ‘yaşadıklarım’” gibi çok sayıda kitabı bulunuyor.

Yıllardır Ankara’da yaşayan Emin Çölaşan, çok sayıda ölüm tehdidi aldığı için işe korumalarıyla gidip geliyor ve yazılarını Cinnah’ta bulunan gazete bürosundaki odasında yazıyordu. Çölaşan’ın eşi Tansel Çölaşan, Danıştay Başsavcılığı görevini sürdürüyor.