BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Yezidilerin dünyası karardı

4 değil saldırganı aynı anda pimi çekti. Kahtaniye yerle bir oldu.

Abone ol

Irak'ın kuzeyinde, Yezidilerin yaşadığı Kahtaniye kentinde düzenlenen ve ilk belirlemelere göre 175 kişinin öldüğü saldırıda yaklaşık 30 evin yıkıldığı bildirildi.

Irak ordusu ve Iraklı yetkililerin yaptıkları açıklamalarda, 3 değil 4 intihar saldırganının petrol yüklü tankerleri neredeyse eş zamanlı olarak havaya uçurması sonucu, bölgedeki 30 evin yıkıldığı kaydedildi.

Saldırının yapıldığı kentin yakınındaki Sincar'ın Belediye Başkanı Dhakil Kassım, istihbarat bilgilerine göre patlamaları Irak'taki El Kaide militanlarının düzenlediğini söyledi. Kassım, ''Bu terörist bir saldırıdır ve çatışmalarla hiç ilgisi olmayan yoksul Yezidileri hedef aldı. El Kaide militanları, Suriye sınırı yakınındaki bu bölgede çok aktif'' diye konuştu.

Görgü tanıkları, Amerikan helikopterlerinin, sivil araçların ve ambulansların, saldırıda yaralananları, Kahtaniye'nin yaklaşık 100 kilometre kuzeyinde bulunan, Türk sınırına yakın Dohuk kentindeki hastanelere taşıdığını aktardı.

Kentteki hastaneye götürülen çok sayıda yaralının, kollarının ya da bacaklarının koptuğu belirtiliyor. Kent hastanesinin küçük olması nedeniyle, yaralıların çoğunun hastane garajında ya da sokaklarda yardım beklediği kaydedildi.