BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kızılay Irakta yara saracak

Dışişleri, Kızılay'ın Irak'a 1 milyon YTL değerinde yardım götürdüğünü açıkladı

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, yaklaşık 1 milyon YTL değerinde ilaç, gıda maddeleri, un, içme suyu ve çadırın, 16 TIR'dan oluşan Kızılay konvoyuyla Irak'taki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bugün Ankara'dan yola çıkarıldığını bildirdi.

Açıklamada, bu çerçevede, yaklaşık 1 milyon YTL değerinde ilaç, gıda maddeleri, un, içme suyu ve çadırın, 16 TIR'dan oluşan Kızılay konvoyuyla Irak'taki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bugün Ankara'dan yola çıkarıldığı bildirilerek, Irak'a yapılmakta olan bu insani yardımın, Türkiye'nin 2003 yılından bu yana Irak'a ulaştırdığı ve her yıl yapılmakta olan insani yardımları bakımından yeni bir halkayı oluşturduğunun altı çizildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemiz dünyanın her yöresinde çekilen acıların giderilmesine imkanları ölçüsünde katkıda bulunmaktadır. Bu çabalarda komşularımız ve bölgemiz özel önem ve öncelik taşımaktadır. Bu bağlamda, bu kere Irak'a yapılması öngörülen yeni insani yardım sevkiyatı, Türkiye'nin insani alandaki çabalarının, koşullar ne olursa olsun muhtaç durumdaki insanlara yardım ulaştırılması yönündeki iradesini bir kez daha ortaya koymaktadır."