BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.470,25
HABER /  SPOR

Milliler şampiyona kök söktürdü

Milliler son Dünya Şampiyonu İtalya ile yaptığı maçta iki takımda kozlarını paylaşamadı

Abone ol

İtalya ile Türkiye'nin yapacağı özel maçın hakem takım kadroları şöyle:
    
Stat: Atleti Azzuri Ditalia
Hakemler: Massimo Busacca (İsviçre), Matthias Arnet (Yunanistan), Francesco Buragina (İsviçre)
    
Türkiye: Rüştü, Servet, Gökhan Zan, Hamit Altıntop, İbrahim Üzülmez, Emre Belözoglu, Mehmet Aurelio, Tuncay,Sabri, Arda, Hakan Şükür
    
İtalya: Buffon, Oddo, Cannavaro, Materazzi, Zambrotta, Brocchi, Camaranesi, De Rossi, Mauri, Di Natale, Gilardino

MAÇ BAŞLADI

4. dakika.
İtalya sol kanattan köşe atışı kullandı. Ceza sahasında savunmamızın müdahele edemediği top sağ tarafta ceza sahası çizgisi üzerinde Camaranesi'nin önünde kaldı. İtalyan futbolcu uygun durumda kötü bir vuruş çıkartınca meşin yuvarlak ters taraftan auta gitti. Kalemiz için şansıl bir an. 

6. dakika. İtalya maçın ilk dakikalarında üst üste tehlikeli ataklar geliştiriyor. Sol kanattan kullanılan köşe atışında top sağ kanada açıldı. Camaranesi'nin ceza sahasındaki Gilardino'ya indirdiği topa Milanlı golcü iyi vurdu.  Üst direğin dibinden ağlara giden topu kaleci Rüştü mükemmel uzanarak kornere çeldi.

Köşe atışı kullanıldı. Ön direğe gelen topu yumruklayan Rüştü ayağının üzerine ters düştü. Rüştü acılar içinde kıvranıyor.

 9. dakika. Rüştü maça devam edemedi. Milli Takımımız için şansız bir an. Fatih Terim, kaleye Volkan'ı aldı. Bu dakikada zorunlu bir değişiklik yapmak zorunda kaldık.

12. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Bu ana kadar son Dünya Şampiyonu İtalya Milli Takımımıza oranla daha etkili bir futbol sergiliyor. Kalemizde etkili ataklar görürken henüz rakip kaleye şutumuz yok.

13. dakika. İtalya sağ kanattan Camaranesi ile etkili geldi. Savunmamız topu kornere çeldi. Atışı bu futbolcu kullandı. Milliler topu kafa ile ceza sahasının dışına uzaklaştırdı. Meşin yuvarlak Di Natale'nin önünde kaldı. Bu ismin şutunda savunmamızdan seken top kaleci Volkan'nın kuçağında kaldı.

16. dakika. İtalyanlar yine sağ kanadı etkili kullandı. Sıfıra kadar inen Camaranesi'nin atağını Servet yatarak kornerle kesti. Ceza sahasına gönderilen topu Zambrotta kafa ile ceza sahasının dışına indirdi. Di Natale'den önce savunmamız araya girdi.

17. dakika. Millilerimiz bu dakikada Tuncay ile yarı sahamızdan hızlı çıktı. Sağ kanattan Sabri Tuncay'dan aldığı pasla rakip yarı sahaya geçti. Bu futbolcu sol kanattan ileri fırlayan Arda'ya ters bir top çıkarttı. Arda sıfıra kadar inip ortasını kesti. Ön direğe gelen topu Hakan Şükür'den önce İtalyanlar kafa ile taca uzaklaştırdı.

21. dakika. İtalya karşısında Millilerimiz bu dakikada oyunda dengeyi sağladı. İlk dakikalardaki kalemizdeki baskı bu bölümlerde yok. Yavaş ileri çıkmaya başladık. Özellikle Arda ileri uçta ayağında iyi top tutuyor.

24. dakika. Ay-Yıldızlı ekip bu dakikada rakip kaleye hızlı hücum ile indi. Sağ kanatta Tuncay topu Sabri'ye kazandırdı. Sabri ileri uçta İtalya savunmasının arkasına hareketlenen Hakan Şükür'e uzun bir pas çıkattı. Savunmadan dönen top süratle ileri fırlayan Tuncay Şanlı'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun uzaktan yaptığı sert vuruş kalenin yanından auta çıktı. Bu aynı zamanda rakip kaleye ilk şut denememiz oldu.

27. dakika. Karşılaşma yüksek tempoda oynanıyor. Henüz golsüz eşitlik bozulmuş değil. İtalyanlar'ın hızı kesildi.Oyun orta saha mücadelesine döndü. İleri uçta çoğalma konusuda sıkıntı yaşıyoruz.

35. dakika. Millilerimiz son bölümlerde oyundaki üstünlüğü eline aldı. Daha çok rakip kalede görünüyoruz. İtalyanlar yarı sahamıza geçmekte zorluk yaşıyor. Rakip ceza sahasınını önüne kadar güzel geliyoruz fakat pozisyon bulmakta sorun yaşıyoruz.

36. dakika. Milliler yine rakip yarı sahada iyi pas yaptı. Sağ kanattan Hamit, rakip ceza sahasına çarprazdan sokulduğu anda sert bir şut çıkarttı. Buffon üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

 39. dakika. Harika futbol oynadığımız bir anda, kalemizde golü gördük. İnanılmaz bir hata. Volkan topu degaj yaparken rakibin ayağına verdi. Di Natale'de topu boş kaleye topu yuvarladı.

Bu golle şimdi maçta 1-0 mağlup duruma düştük. Fatih Terim şaşkınlık içinde. Milliler demorileze olmuş durumda. Volkan'nın bu hatası sahalarda ender görülecek türden...

 42.dakika. Milliler, Volkan'nın rakibe hediye ettiği golden sonra geliştirdiği ilk atakta beraberlik golünü buldu.

Sol kanattan gelişen atakta Arda ceza sahası önünde topu kontrol ettiği anda yanında hareketlenen İbrahim Üzülmez'e pasını çıkarttı. Üzülmez sıfırdan altıpas içine yerden ortasını yaptı. Rakip savunmadan Materazzi, Hakan Şükür'den önce topu uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi. Bu golle şimdi skor 1-1 oldu.

Her iki takımında yaptığı inanılmaz iki hata ilk yarıda golleri getirdi.

45. dakika. İtalyanlar bu dakikada üstünlük sayısını Gilardino ile çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahamıza giren golcü isim, topu kalesini terk eden Volkan'nın üzerinden aşırttı. Meşin yuvarlak ters taraftan direğin dibine vurarak auta çıktı.Milli Takımımız adına şanslı bir an.

Maça eklenen 1 dakikalık uzatma süresinde gol olmayınca hakem ilk yarının son düdüğünü çaldı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle sona erdi.

MAÇTA İKİNCİ YARI

Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

49. dakika. İtalyanlar tıpkı ilk yarının başında olduğu gibi bu yarıya da baskılı başladı. Millilerimiz başbaş bir mücadele ortaya koyuyor. Sol kanattan gelişen İtalya atağında Hamit ayağına gelen topu kontrol edemedi. De Rossi yanından hareketlenen Zambrotta'ya pasını aktardı. Bu futbolcunun çarprazndan ceza sahasına girerken yaptığı vuruş az farkla yandan auta çıktı.

51. dakika. İtalya sağ kanattan yarı sahamızın ortalarından serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gelen topa savunmamız müdahale edemedi. Savunmasından ileri çıkan Oddo bomboş pozisyondan topa ıska geçti. Kalemizde şanslı bir an geride kaldı.

53. dakika. Ay-Yıldızlılar bu dakika üstünlük golüne Emre ile çok yaklaştı. Sol kanattan şık hareketlerle ceza sahasına giren Emre, iki futbolcunun baskısına rağmen yerden vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak kalecinin kapattığı köşeden direğe çarparak auta çıktı.

55. dakika. Milliler, bu dakika da yine etkili bir atak geliştirdi. Sol kanattan ceza sahasına ortalanan top arka tarafta Arda'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza sahasına yaptığı ortaya Tuncay rovöşata denedi. Vuruş isabetli olmayınca top kalenin yanından auta çıktı.

60. dakika. Ay-Yıldızlılar, İtalya karşısında korakor bir futbol ortaya koyuyor. Zaman Son Dünya Şampiyonu rakibimize karşı çok üstün bir futbol ortaya koyuyoruz.

 63. dakika. Milli Takımımız'da Tuncay Şanlı ve Hakan Şükür oyundan alındı. Fatih Terim ileri uçta Halil Altıntop ve Tümer Metin'i görevlendirdi.

64. dakika. Maçın son bölümlerine doğru gidilirken ilk yarıda karşılıklı hatalardan gelen gollerle 1-1'lik eşitlik devam ediyor.

65. dakika. Ay-Yıldızlılar bu dakikada Halil ile üstünlük golüne çok yaklaştı. Sol kanattan Arda harika çalımlarla İtalyan defansını peşine taktı. Ceza sahasına girdiği anda yanındaki Emre'ye pasını bıraktı. Emre arka direkte pas bekleyen Halil'e doğru meşin yuvarlağı havalandırdı. Halil topun gelişine vurdu. Şut sert olmasada kalecinin yanından geçip ağlara doğru giderken çizgi üzerinde bekleyen Materazzi topu uzaklaştırdı. Halil topu istediği gibi vurabilse öne geçmemiz içten bile değildi.

71. dakika. İtalyanlar sağ kanattan etkili geldi. Savunmamızın arkasına sarkan Di Natale çarprazdan sert bir şut çıkarttı. Volkan yerden gelen topu kapanarak kontrol etmeyi başardı.

75. dakika. Maçta artık son bölümler oynanıyor. Karşılaşma bu anlarda daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor. 1-1'lik beraberlik  devam ediyor.

 76. dakika. Milliler'de Hamit Altıntop ve Emre Belezoğlu çıktı. Nuri Şahin ve Gökdeniz Karadeniz oyuna dahil oldu.

78. dakika. Kalemiz bu anda tehlike yaşadı. Sol taraftan ceza sahasına gönderilen topu İtalyanlar kafa ile altıpas içine indirdi. Barone'den önce son anda Gökhan Zan topa ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

80. dakika. Sol kanattan ileri çıkan İbrahim Üzülmez yerde kaldı. Hakem faul atışını Milliler'e verdi. Arda'nın ceza sahasına gönderdiği top bir anda boşta kaldı. Tümer ve Servet bu anda topu kaleye göndermek istedi. Kalabalık İtalyan savunmasından top geçmedi.

 85. dakika. Arda Turan ve Mehmet Aurelio oyundan çıktı. İbrahim Toraman ile Fatih Tekke sahaya giren isimler oldu.

Maçta artık son dakikalar oynanıyor. Özel maç olduğu için iki ekipte tüm yedeklerini ikinci yarıda sahaya sürdü. 1-1'lik beraberlik devam ediyor.

89. dakika. İtalyan atağında Servet rakibini ceza sahasının çarprazında indirdi. Şimdi rakip tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanıyor.

Ceza sahamızın için çok kalabalık. Atış kullanıldı ön direğe gelen topu savunmamız son Servet'le kornere çeldi.

90. dakika. Köşe atışı kullanıldı. Savunmamız bu tehlikeyi de savuşturdu. Maçın normal süresi sona erdi. Maçın hakemi 3 dakika ek süre gösterdi.

90 +3. dakika. Hakemin son düdüğüyle karşılaşma sona erdi.

MAÇ SONUCU: İTALYA:1 TÜRKİYE:1