BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.504,50
HABER /  GÜNCEL

Ecevitin cenaze nakli caiz değil

Ecevit'in mezar yerinin değişecek olmasıyla bu naklin dinen caiz olup olmadığı tartışması çıktı

Abone ol

Rahşan Ecevit’in, eşinin cenazesini Devlet Mezarlığı’ndan başka bir yere taşımak istediğini açıklamasına Bülent Ecevit’in Diyanet İşleri Başkanlığı’na getirdiği AKP İstanbul Milletvekili Tayyar Altıkulaç’dan tepki geldi.

Ecevit’in naaşının taşınmasının dinen doğru olmadığını belirten Altıkulaç şöyle konuştu: İslamın geleneksel kuralı, zorunlu olmadıkça ölünün rahatsız edilmemesidir. Parlamentoya, Ecevit’i sevenlere, Türk Milletine saygısızlıktır. Başkanlık kararnamemde imzası bulunan centilmen, beyefendi Ecevit’in hiç de ikna edici olmayan bir gerekçeyle yerinden edilmesi, rahatsız edilmesi, onunla bir müddet çalışmış mesai arkadaşı olarak beni cidden rencide eder. 6 gün geçirildi. Rahşan Hanım niye o zaman Devlet Mezarlığı’na rıza gösterdi merak ediyorum.

DİYANET: CAİZ DEĞİL Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir yetkili de mezar yerinin naklinin belli şartlara bağlı olduğunu vurgulayarak "Bu şartlar dışında mezar yerinin nakli dinen caiz değildir" dedi. Cenazenin çıkarılıp başka yere götürülmesinin İslam geleneğine göre ölüye saygısızlık olarak değerlendirileceğini belirten yetkili, "Rahşan Hanım’ın arzusunu anlayışla karşılamak gerekirse de dinen Ecevit’in mezar yerinin değiştirilmesi doğru değildir" diye konuştu.

Kaynak: www.hurriyet.com.tr