BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Erzincanda tecavüz gerginliği

Erzincan'da bir kız çocuğuna tecavüz edildiği iddia edilen köyde keşif yapılırken gerginlik çıktı

Abone ol

Erzincan'da 7 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edildiği öne sürülen köyde keşif yapılarak, görgü tanıklarının ifadelerine başvuruldu. G.K'ya (7) tecavüz ettikleri iddiasıyla cezaevinde tutuklu bulunan üvey kardeşler A.D. (65) ile H.D. (42) olay yerine getirilmedi.

Jandarma ekipleri köyde ve olayın yaşandığı evde geniş güvenlik önlemleri aldı. G.K, yaşadıklarını mahkemeyi yürüten Adli Yargı Komisyon Başkanı Nuh Kalkan'a anlattı.

Bu sırada, zanlı A.D'nin evinin önünde toplanan yüzlerce köylü, sloganlar atarak zanlıların idam edilmesini istedi. Gerginlik üzerine Adli Yargı Komisyon Başkanı Kalkan, vatandaşlardan sakin olmalarını istedi ve adaletin yerini bulacağını söyledi. Kalkan'ın bu davranışlarla bir sonuca varılmayacağı yönündeki uyarısına rağmen köylüler, keşif bitene kadar olay yerinden ayrılmadı. 

Kızları G.K'ya tecavüz edildiğinin görgü tanığı komşular tarafından aileye bildirilmesi üzerine ortaya çıkan olayın ardından aynı köyden A.D. ve H.D. isimli üvey kardeşler tutuklanarak, Erzincan Kapalı Cezaevine gönderilmişti. Geçen hafta ilk kez hakim karşısına çıkan A.D. ve H.D. kardeşler mahkemenin tutukluluk hallerinin sürmesi kararı üzerine tekrar cezaevine konulmuştu. A.D. ile 2 çocuk babası H.D. kardeşler, 26 Aralık'ta ikinci kez hakim karşısına çıkacak.