BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.463,75
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Herkesi kovdular onu alkışladılar

37 yıldır konuk ettikleri tüm yabancı liderleri yuhalayan ODTÜ'lüler, Hatemi'yi alkışladı.

Abone ol 37 yıldır konuk ettikleri tüm yabancı liderleri yuhalayan ODTÜ'lüler, eski İran Devlet Başkanı Hatemi'yi "reformcu" diye dinledi ve alkışladı.

ABD Elçisi Commer'in 1969'da aracının yakılmasından bu yana siyasetçileri protesto etmesiyle ün salan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri ilk kez bir yabancı lidere kucak açtı. ODTÜ'lüler, eski İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'ye ilgi gösterdi, bol bol fotoğraf çektirdi.

"En hoş anım Tahran'da protesto edilmemdi"
Hatemi, bir İranlı öğrencinin "İran'da liderleri eleştiremiyoruz" sözlerine şu cevabı verince bol alkış aldı: "Cumhurbaşkanlığımdaki en hoş anım Tahran Üniversitesi'nde hakarete varacak şekilde protesto edilmemdi. Çünkü öğrenciler tutuklanmayacaklarını biliyordu."

Gorbaçov yuhalanmış Sezer alkışlanmıştı
Hatemi'yi ilgiyle dinleyen ODTÜ öğrencileri eski Sovyet lideri Gorbaçov'dan Baykal'a, Derviş'ten Perinçek ve Mesut Yılmaz'a kadar birçok siyasiyi protesto etmişti. Sadece Sezer'i alkışlayan ODTÜ'lüler, Hatemi'ye sevginin gerekçesini şöyle açıkladı: Çünkü o reformcu."

"Yarin zülfünün düğümünü açtığın o gece ne hoştur"
Hatemi önceki gece Ankara'da yemekte Fars şair Hafız'ın erotik şiirini okudu. Şiir, "Dostlar, yarin zülfünün düğümünü açtığın o uzun gece ne hoştur" şeklindeydi. Tercüman çeviremeyince devreye İranlı diplomat Bagari girdi. Bagari söze "Salonda hanımlar var. Özür diliyorum" diye başlayınca Hatemi kahkahayı bastı.


Kaynak:www.sabah.com.tr