BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bir sıfır beden kurbanı daha

Genç kızlarda ve mankenler sıkça görülen aşırı zayıflık tutkusu bir can daha aldı.

Abone ol

Türkiye’de de tanınan Brezilyalı manken Ana Carolina, aşırı zayıflık tutkusu yüzünden dün hayatını kaybetti. Brezilya basını, 1.72’lik boyuna rağmen 40 kilo olan ünlü mankenin anoreksiyadan kaynaklanan böbrek yetmezliği nedeniyle öldüğünü yazdı.

İdrar yolu enfeksiyonu nedeniyle 25 Ekim’de Sao Paola’da bir hastaneye kaldırılan 21 yaşındaki mankenin iyice zayıf düşen vücudunun ilaçları kabul etmediği bildirildi. Carolina’nın halası Mirthes Renson, Brezilya’nın en büyük manken ajanslarından biri olan L’Equipe için çalışan yeğeninin son zamanlarında sadece elma ve domatesle beslendiğini, hiçbir vücut direncinin kalmadığını açıkladı. Carolina’nın ölümü üzerine, "sıfır beden" tartışmaları dünyada bir kez daha gündeme geldi.

13 YAŞINDAN BERİ

Son olarak Japonya’da Giorgio Armani katalog çekimlerine katılan Ana Carolina, aşırı derecede yorgun düşünce ülkesine dönmüştü. Hastaneye kaldırılmadan önce Paris’te bir çekime katılmaya hazırlanan Carolina, 13 yaşından beri, aralarında Japonya, Meksika, Çin ve Türkiye’nin de olduğu ülkelerde mankenlik yapıyordu.

Kaynak:www.hurriyet.com.tr