BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Milletvekiline iki kurşun

Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Emin Şirin’in evi son bir hafta içinde iki kez kurşunlandı.

Abone ol

Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Emin Şirin’in Ankara Birlik Mahallesi’ndeki evi son bir hafta içinde iki kez kurşunlandı.

Emin Şirin’in Birlik Mahallesi’ndeki evi ilk olarak 15 mart çarşamba günü silahlı saldırıya hedef oldu. Bu saldırı sonrucu Şirin’in evinin camı kırılırken, olayı sonradan fark eden Şirin, bunun bir silahlı saldırı olmayacağını, bir taş ya da başka bir madde ile camının kırılmış olabileceğini düşünerek güvenlik güçlerine bildirmedi. Ancak dün sabah 10:30 sularında Şirin evde değilken, yine bazı maddeler Şirin’in evinin camına isabet etti. Şirin’in oturduğu sitenin güvenliği "silah sesi" duyulduğunu belirterek, güvenlik güçlerine haber verdi.

Güvenlik güçlerinin yaptığı araştırma sonucu Şirin’in evinin camının "saçma" ile delindiği tespit edilirken, Şirin olayla ilgili şikayetçi veya davacı olmayacağını bildirdi.

Güvenlik güçleri, saçmaların dağılması nedeniyle, hedefin Şirin’in evi değil başka bir ev de olabileceği şüphesiyle "Olay yeri görgü ve tespit tutanağı"na olay "Şirin’in evine saldırı" olarak yansımadı. Ancak güvenlik güçlerinin, olayla ilgili çalışmalarını bundan sonra da sürdüreceği öğrenildi.