BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.396,83
HABER /  DÜNYA

Doktor 43 kişiyi öldürdü

Irak'ta direnişçilerin saldırısında yaralananları bu kez hastanede ölüm makinası karşıladı.

Abone ol

Terör bu defa Kuzey Irak’ta doktor kılığında ortaya çıktı. Tıp eğitimi görmüş ve Hipokrat yemini etmiş bir doktor, terörist arkadaşlarının yarım bıraktığı işi hastanede tamamlıyordu. Dr. Louay, Kerkük’ün en büyük hastanesinde 9 ayda 43 yaralıyı enjeksiyonla öldürdü.

Kerkük’te direnişçilerin saldırısında yaralanan polis, asker ve resmi görevliler hastanenin acil servisinde tedavi edileceklerini umarken direnişçi hücre üyesi bir doktorla karşı karşıya olduklarını bilmiyorlardı. Dr. Louay, militanların başaramadığı işi hastanede tamamlıyordu ve 9 aydan bu yana tedavi için kendisine emanet edilen 43 kişiyi enjeksiyon yaparak öldürdüğü ortaya çıktı.

İngiltere’de yayınlanan Independent gazetesinin haberine göre, Kerkük’ün en büyük hastanesi olan Cumhuriyet Hastanesi’nde, diğer doktorlara fark ettirmeden korkunç cinayetlerini sürdüren Dr. Louay, bağlı bulunduğu hücrenin lideri Malla Yasin yakalanıp itiraflarda bulununca tutuklandı.

Kerkük polis yetkilisi Albay Yadigar Şükür Abdullah Caf, Independent gazetesine yaptığı açıklamada, "Eğitimli bir adamın, hem de bir doktorun böyle bir şey yapmış olmasından tüylerim ürperdi" dedi. Caf, "Teröristler bir polisi ya da askeri öldürmeyi başaramayınca Dr. Louay bu işi tamamlıyordu. Yaralılara enjekte ettiği yüksek dozda bir ilaç kanamalarını artırıyor ve kan kaybından ölüyorlardı" dedi.

Dr. Louay, hastanede çok çalışkan bir asistan doktor olarak bulunuyor ve hastanenin her köşesinde kendisine görev verilmesini sağlıyordu. Özellikle de acil serviste görev almak için çok istekliydi. Saldırılardan çok sayıda yaralı geldiği için doktorların hepsi de bir koşturmaca içinde bulunduklarından, Dr. Louay’ın baktığı yaralılardan kaç tanesinin öldüğünü fark etmediler bile.