BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.423,56
HABER /  POLİTİKA

MHPden TÜSİADa sert çıkış

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TÜSİAD'a sert çıktı. Bakın Vural neler söyledi;

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletin kimin "akıl tutulması" içinde olduğunu çok iyi bildiğini belirterek, "Böyle bir genelleme yaparak, elit bir kesimin siyasiler ve milli irade üzerine ipotek koymasını kabul edemeyiz" dedi.

Vural,Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mustafa Koç’un "Şu veya bu kesimin içinde yaşadığımız durumdan daha az sorumlu olduğunu düşünmüyoruz. Aksine ülkemizdeki bir çok siyasetçinin hiç bir dönemde olmadığı kadar vahim bir ’akıl tutulması’ yaşadığına inanıyoruz" şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

"Bu millet kimin akıl tutulması içinde olduğunu çok iyi bilir" diyen Vural, böyle bir genelleme yaparak siyasiler ve milli irade üzerinde elit bir kesimin ipotek koymasını kabul etmeyeceklerini söyledi. TÜSİAD’ın, "kimin kamplaşmadan, kimin gerilimden yana olduğunu" açıklamasını isteyen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TÜSİAD, kimden korkuyor? Gerilimin aktörleri kimdir? MHP olarak bu gerilimin olduğunu, kamplaşma olduğunu söyledik. Bu konuda TÜSİAD’ın da sorumluluğu var. Bu kamplaşma ve ortak değerlerimizin tartışıldığı bir ortamda TÜSİAD bir aynaya baksın bakalım. Hangi değerlerimizi nasıl tartıştırdılar. Şimdi bu değerler eksenindeki toplumsal ayrışmadan endişe duyuyorlar. Öngörüsüzlük budur. MHP olarak sorumluluğumuz bilincinde hareket ediyoruz. Eğer kendilerinin sorumluluklarını yerine getirmek istekleri biri varsa önce kendilerine sonra siyasi partilerin isimlerinden de bahsetsinler, kimse o. Kimse kimseden korkmamalı. Böyle bu işler kolaycılıkla olmaz. Taşın altına kendileri de elini koysunlar. Bu ülkenin ekmeğini, emeğini, havasını, suyunu kullanıyorlar.

Dolayısıyla bu konuda sorumlulukları varsa itiraf etsinler, özür dilesinler ve bu çerçevede de siyasiler açısında da bakıyorlarsa, bu gerilimin aktörlerini açıkça söylesinler, karınlarından konuşmasınlar."

"TRENDEN ATMA TELAŞI İÇİNDE"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın basına yansıyan açıklamalarıyla ilgili olarak da kullanılan ifadelerin çok ağır olduğunu söyledi.

Yüksek öğretim teşkilatı içinde yer alan bu kurumun ve öğrencilerinin haksız bir şekilde nitelendirildiğini belirten Vural, "Haksız bir ifadedir. Kabul edilmesi mümkün değildir. Meslek okullarının sorunları çözülmesi gerekir" dedi.

Vural, kanunla kurulmuş, hukuki bir zeminde eğitim gören bu öğrencilerin dışlanılmasının doğru olmadığını bildirdi. Oktay

Vural şunları kaydetti:

"Bir zamanlar ’arka bahçemiz’ denilen böyle bir müessesenin, siyasi partiler tarafından kullanılmış olmasının getirdiği sorunlar ve şimdi bu sorunlardan kurtulmak için bunları dışlayan yaklaşım tarzı çok yanlıştır. Bu tip eksenler etrafından yapılan siyasileştirmelerin bedelini orada okuyan öğrenciler ödüyor.

Aynı şey başörtüsünde de oldu. Beraber yürüdükleri bu yolda hükümet, bir taraftan başörtülüleri diğer taraftan da imam hatiplileri trenden atma telaşı içinde. Yük ağır geldi galiba. Böyle bir şeyi kabullenmemiz mümkün değil. Meslek öğrenim sorularını çözmek ayrı, meslek lisesinde okuyanları dışlamak ayrı. Buna kimsenin hakkı yok. Sorunun kaynağı mesleki öğrenimin önündeki engellerdir."