BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.514,03
HABER /  EKONOMİ

İşte Türkiyenin hava taksisi!

Bora Jet hava taksi uygulaması için start verdi. CEO Bayındır "hava taksi anlayışını değiştireceğiz dedi. Bakın ne zaman başlıyor?

Abone ol

İNTERNETHABER 

Bora Jet tüm ortakları Türk olan bir hava taksi firması... Kuruluş amacı ise Türk havacılığına katkıda bulunmak, yapılmayanları yapmak, başarılmayanları başarmak... Bora Jet CEO'su Faruk Bayındır "hava taksi" uygulamasının Eylül'de başlayacağı müjdesini verdi. Bayındır "uzun menzilli uçakla Türkiye'deki boşluğu doldurduk' dedi.

Faruk Bayındır şunları söyledi:

TÜRKİYE HAVA TAKSİNİN MERKEZİ OLACAK

Ülkemizde hava taksi şirketlerinin artması, ülkemiz ekonomisi adına olumlu bir gelişmedir, çünkü bu tip uçakların ülkedeki sayısının artması Türkiye’yi bölgesinin hava taksi merkezi haline getirecektir. Bu tip ciddi yatırımlarda bulunan şahıs ve firmaları gerek basın, gerek devletin yetkili kurum ve kuruluşları desteklemelidir. Bu modeldeki ileri teknolojili, güvenli ve modern uçakların ülkemiz tescili altında bulunmasının ülke prestijine de büyük katkısı olduğu yadsınamaz bir gerçek. 

HAVA TAKSİ EYLÜLDE BAŞLIYOR

Challenger 605 ile Türkiye’de “hava taksi” kavramına yeni bir anlayış getireceğiz. Eylül’de servise başlamayı düşünüyoruz. Challenger 605 kendi sınıfının liderdi ve Bombardier firmasının ürettiği C serisinin en gelişmiş üyesi. Böylesine teknolojik ve güvenli bir uçakla hizmet verecek olmamız bizim için bir gurur. “Sadece uçsun” mantığıyla düşünmüyoruz. Müşterilerimizin konforu ve en önemlisi güveni bizim için birinci sırada geliyor. 

UZUN MENZİLLİ UÇAĞIMIZ VAR
 
Airex 2008 fuarında Global XRS uçağını satın aldık. Türkiye’de ultra uzun menzilli bir uçak bulunmuyordu, ancak Türkiye’de işi gereği dünyanın öbür ucuna gitmesi gereken birçok iş adamı var. Bu anlamda piyasadaki bir eksikliği giderdiğimizi düşünüyor, atlanmış bir noktayı doldurduğumuza inanıyoruz. Ayrıca Global Express çok güvenli, ileri teknolojiye sahip bir uçak. Bu yüzden ücreti de yüksek.

58 MİLYONLUK YATIRIM NASIL KARŞILANDI?

Bu ücreti elbette peşin karşılamadık. Zira uçaklar 2010’da teslim alınacağından böyle bir ödemenin hemen gerçekleştirildiği söylenemez. Zaten biz de finansal leasing kullanacağız.