BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.501,71
HABER /  GÜNCEL

Iğdırda damızlık koç dağıtıldı

Iğdır'da hayvan ıslahının sağlanabilmesi amacıyla damızlık koç dağıtıldı.

Abone ol Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, ''Iğdır'ın kurtuluşu, usulüne uygun, modern yöntemlerle yapılan tarım ve hayvancılıktadır'' dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ''Küçükbaş Hayvan Islahı'' projesi kapsamında Iğdır'da kura çekimi ile 15 çiftçiye toplam 30 damızlık koç verildi. İl Tarım Müdürlüğü Tarım Bitkileri İstasyonundaki törende konuşan Vali Karahisarlı, tarım ve hayvancılığın Iğdır'ın kalkınması için çok önemli olduğunu belirtti.

İncelemelerde bulunmak için gittiği köylerde ahırları da gezdiğini dile getiren Karahisarlı, ''Ahırlar temiz değil, tarlalar ve bahçeler bakımsız. Siz hayvanlarınıza iyi bakarsanız onlar da size iyi süt ve et verir'' diye konuştu.

Usulüne uygun olarak ve modern yöntemlerle yapılmayan tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin zarar verdiğini de kaydeden Karahisarlı, şunları söyledi:

''Iğdır'da Kafkas Üniversitesi'ne bağlı ziraat fakültesi kuruldu. Fakülteden çiftçilerimiz faydalanabilir. Böylece ilimizde tarım ve hayvancılık da gelişmiş olur. Her yıl il genelinde mera kavgası, yayla sıkıntısı olur. Az yapalım, öz yapalım. Kendi yoncamızı kendimiz üretelim. Böylece bu tür sıkıntıları da aşarız.''

Tarım İl Müdür vekili Aysel Ağayar ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen proje ile Karaçomak ve Karahacılı köylerindeki toplam 15 çiftçiye damızlık koç dağıttıklarını belirtti.

Ağayar, koçların bedelsiz olarak verildiğini, ilde hayvancılığı geliştirmek için yaptıkları çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından yapılan kura çekimi sonucunda kazanan çiftçilere koçları dağıtıldı.