BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.429,52
HABER /  GÜNCEL

Kartalda ücretsiz sağlık hizmeti

Kartal Belediyesi, halkın sağlığını korumaya yönelik hizmetler zincirini, bu yıl da kapsamını genişletti.

Abone ol

Sağlık hizmetleri zincirinin ilk halkasını oluşturan Kartal Sahilyolu Koçtaş Yapı Market Karşısında kurulan Sağlık İstasyonu’nda; Sema Hastanesi işbirliğinde her gün 1 doktor ve hemşireden oluşan sağlık ekibi, Sabah: 06.00 - 09.30 ve Akşam 19.00 - 23.30 saatleri arasında halka hizmet verilecek.

Bu istasyonda; sahil kesiminde yürüyüş, spor, piknik yapan, dinlenen ve çeşitli nedenlerle sahilde bulunan halkın, genel sağlık kontrolünü yapma, kan şekeri ve tansiyonunu ölçme, pansuman ve enjeksiyon, ilkyardım, acil müdahale ile olası baygınlık ve halsizlik durumlarında ilk müdahaleyi yaparak en yakın sağlık kurumuna naklini sağlayacak tam donanımlı gezici sağlık otobüsüyle sağlık hizmeti verilecek.

Yaklaşık 7 km.lik sahil şeridiyle İstanbul’un en güzel ve en temiz kıyılarına sahip Kartal’da, sahil boyunca hizmet verecek olan bu tam donanımlı gezici sağlık otobüsü, sürekli olarak Sağlık İstasyonu yanında bulunacak ve her an olası bir sağlık sorununa anında müdahale edecek donanıma sahip olarak yaz mevsimi boyunca kesintisiz olarak 15 Eylül tarihine kadar hizmet verecek.

Kartal Belediyesi’nin Kartal Göz Merkezi’yle yaptığı işbirliği sonucunda her hafta Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri Saat:15.00-19.00 arasında Sağlık İstasyonunda uzman doktorlar tarafından ücretsiz göz taramaları yapılacak.

Her hafta Cumartesi ve Pazar günleri, Sağlık istasyonunda her branştan uzman doktorlar tarafından halka hastalıklar, korunma ve tedavi yolları hakkında faydalı bilgiler verilecek. Halktan gelecek sorular cevaplandırılarak halkın bilgilendirilmesi sağlanacak.

Yine Kartal Belediyesi’nce haftada 4 gün boyunca, Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Saat: 06.30 - 08.00 arasında, Sağlık İstasyonu yakınındaki boş alanda, uzman aerobik hocası tarafından her yaştan Kartal’lıya müzik eşliğinde sabah sporları yaptırılarak halkın formda olmaları ve sağlıklı bir bünyeye kavuşmaları sağlanacak.

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, yaz mevsimi ve okulların tatiliyle birlikte halkın sahil kesimlerine akın ettiğini söyleyerek, halkımızın sağlığını korumak, olası sağlık sorunlarını dikkate alarak dört yıldan beri başlattıkları sağlık hizmetlerini bu yıl daha geniş biçimde sürdürdüklerini, halkın sağlıklı, zinde ve huzurlu bir yaz geçirmeleri için gerekli her türlü tedbiri aldıklarını ifade ederek her yaştan tüm Kartal’lının arzu ettikleri gibi yaşamaları dileğinde bulunarak vatandaşların her türlü sağlık sorunları ve verilen hizmetler konusunda (0216) 586 87 54 no’lu telefondan bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.