BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,10
ALTIN 2.503,82
HABER /  GÜNCEL

Kesik başa 15 yıl ceza!

İzmir'de geçtiğimiz yıl bir kişinin ölümüne neden olmak suçuyla tutuklanan iki kişiye toplam 22 yıl hapis cezası verildi.

Abone ol İzmir'in Konak ilçesi Basmane semtinde, hakkında ''başka erkeklerle para karşılığında birlikte olduğu'' dedikodusunu yaydığını ileri sürdüğü kişiyi başını keserek öldürdüğü iddia edilen sanığa 15 yıl, cinayete yardım ettiği öne sürülen arkadaşına 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Elmas Gem ve Mehmet Aydoğan ile avukatlar katıldı.

Duruşmada, sanık Elmas Gem için daha önce Manisa Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesinden istenen ve ''Gem'in cezai ehliyetini etkileyecek düzeyde sorununun bulunmadığı'' yönündeki rapor okunarak dava dosyasına konuldu.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, maktul Tevfik Korkmaz'ın, Elmas Gem'in fuhuş yaptığı yönünde dedikodu yaydığı, sanık Elmas Gem'in de bu nedenle cinayeti işlediğini iddia ederek, sanığın ''canavarca hisle adam öldürme'' suçundan cezalandırılmasını, diğer tutuklu sanık Mehmet Aydoğan'ın ise ''cinayete katıldığı yönünde şüpheden uzak delil bulunamadığını'' belirterek, beraatını talep etti.

Elmas Gem, karar öncesi yaptığı son savunmada, cinayeti işlemediğini öne sürerek, ''Başım ağrıyordu, bana hap verdiler, gerisini hatırlamıyorum. Suçsuzum'' dedi.

Cinayete yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan Mehmet Aydoğan ise beraatini talep etti.

İzmir'in Konak ilçesi Eşrefpaşa Hastanesi yakınlarındaki bir çay ocağı çevresinde, 2007 yılında, kesik baş olan poşet bulunmuş, çay ocağında üzerinde kanlar bulunan Elmas Gem (22) gözaltına alınmıştı. Cesedin gövdesi Basmane semti 1300 sokaktaki metruk binanın bodrum katında bulunmuş, öldürülen kişinin Tevfik Korkmaz (64) olduğu belirlenmişti. Olaya karıştığı öne sürülen Mehmet Aydoğan (44) da tutuklanmıştı.