BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.423,63
HABER /  GÜNCEL

Polis ABDli ajanı arıyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Güneydoğu illerinde faaliyet gösteren ve PKK ile bağlantılı olan ajanı arıyor...

Abone ol

Batman'da terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları gerekçesiyle yakalanan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan sanıklarla görüşen ve kendisini CIA ajanı olarak tanıttığı ileri sürülen ABD'li Barbara Anna Lakeberg hakkında yakalama emri çıkarıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Batman'daki nevruz etkinliğinde terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları gerekçesiyle yakalanan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan sanıklarla görüşen ve kendisini CIA ajanı olarak tanıttığı ileri sürülen Lakaberg hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yakalama emri çıkarıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca bir süre önce 14 sanıklı iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, sanıkların, ''PKK terör örgütüne yardım etmek, 5816 sayılı kanunda düzenlenen Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanuna muhalefet, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, halkı askerlikten soğutma, PKK terör örgütüne yardım etmek ve örgüt adına suç işlemek, PKK terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlarını işledikleri belirtilmişti.

Hakkında yakalama emri çıkarılan ve ABD uyruklu olduğu iddia edilen Barbara Anne Lakeberg ile sanıklar H.B ve A.T'nin Batman Sanat Sokağı'nda bir görüşme yaptığı belirtilen iddianamede, ''Sanıklar H.B ve A.T'nin ifadelerine göre ABD'li olduğu bildirilen Lakeberg'in sanık H.B'ye kendisini CIA ile bağlantısı olduğunu söylediği, sanık H.B'ye bir mektup vererek ayrıldığı'' belirtiliyor.