BIST 10.080
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,89
HABER /  GÜNCEL

Doğuda terör operasyonu

Asker, Ağrı, Siirt, Tunceli ve Diyarbakır'da yaptıkları aramalarda, PKK'ya ait çok sayıda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi

Abone ol

Güvenlik güçlerinin Ağrı, Siirt, Tunceli ve Diyarbakır'da yaptıkları aramalarda, terör örgütü mensuplarına ait çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Diyarbakır'ın Dicle ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince dün yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış, 45 kilogram C-4 ve amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde bulundu. Patlayıcı madde uzman ekiplerce imha edildi.

Güvenlik güçleri, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi dağlık arazi kesiminde, 9,2 kilogram A-4 patlayıcı madde ve 144 adet muhtelif mermi, Siirt'in Pervari ilçesi dağlık arazi kesiminde 1 adet makineli tüfek ve 290 adet mermi ile muhtelif yaşam malzemesi, Tunceli'nin Pülümür ilçesi dağlık arazi kesiminde 3 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından bölgede yapılan aramada 1 adet tabanca, 1 adet antipersonel mayın, 5 adet el bombası, 318 adet muhtelif mermi ve 1 adet el telsizi ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde, önceki gün, güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında da terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir mağara içerisinde muhtelif yaşam malzemesi bulundu.