BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,73
ALTIN 2.441,17
HABER /  POLİTİKA

MHP lideri Devlet Bahçeli'den çok sert açıklamalar! Kanal İstanbul'a atsınlar...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ben Suriye’ye gidip Esad ile görüşüp bu sorunu çözmeye hazırım" diye Meral Akşener ile Demirtaş'ın kitabından uyarlanan tiyatro oyununa gidenlere tepki göstererek "Gitsinler, CHP'yle birlikte Kanal İstanbul'a kendilerini atsınlar. Ve gitsinler bir daha da gelmesinler." dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedefinde hükümetin Suriye politikasını eleştiren Meral Akşener ile Demirtaş'ın kitabından uyarlanan tiyatronu oyununa gidenler vardı.

Ankara'da MHP Siyaset ve Liderlik Okulu sertifika töreninde konuşan Bahçeli, "Cumhur İttifakı'nı sonuna kadar koruyacağız" dedi CHP'yi sert bir dille eleştirdi.

Kanal İstanbul'a kendilerini atsınlar ve gitsinler bir daha da gelmesinler

Türk milliyetçiliğinin, mazlum milletlere umut olabilecek seviyede her insana, her millete saygıyla birlikte Türkiye'nin hak ve çıkarlarını cesaretle savunacak, dik baş, tok karın, mutlu yarın ilkesine ruh verecek müktesebatta olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye'nin güvenliği Misakımilli haritasının son sınırından başlayacaktır. Bu nedenle Türkiye, komşu coğrafyalarda nerede bir kanayan yara varsa orada bulunmalı, tehdit ve tehlikeleri kaynağında yok etmelidir. Türkiye'nin emperyal hedefler taşıdığını iddia edenler bize göre yediği ekmeğe ihanet eden, içtiği suya, soluduğu havaya kasteden zalim piyonlarıdır. Bunlar gitsin, terörist Demirtaş'ın kanlı tiyatrosunu izlesinler. Gitsinler, Esad'la yanak yanağa versinler. Gitsinler, CHP'yle birlikte Kanal İstanbul'a kendilerini atsınlar. Ve gitsinler bir daha da gelmesinler."

CHP sapıtsa da

Her soruna şifresiz çözüm yolu bulmaya çalıştıklarını vurgulayan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP sapıtsa da Türkiye'nin kuyusunu kazmak için çabalasa da buna Allah'ın izniyle Cumhur İttifakı olarak izin vermeyeceğiz. Zamanında yapılacak seçimlerde zilletten hesabı soracağız. Bizim için milli beka önemlidir, ülke güvenliği hayatidir, aynı şekilde ekonomik beka ve güvenliğimiz de ikame ve ihmali mümkün olmayan değerdedir.

Terörle sonuç alamayanlar, Gezi provokasyonunda istediklerini bulamayanlar, darbe teşebbüsleriyle altın vuruşu yapamayanlar, ellerindeki son koz olan ekonomik silahlarla etrafımızı habis ur gibi sarmaya tevessül etmişlerdir. Elbette alayı birden püskürtülmüştür. Biz Türk milletinin yanındayız, ister Ehl-i Salib olsun, ister küresel emperyalist kumpas olsun, isterse de yedi düvel karşımızda ip gibi dizilsin, biz bu vatandan, bu bayraktan, tek bir insanımızdan asla ama asla ödün vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni zalimler karşısında yiğitçe destekleyecek, tek dişi kalmış canavarlara göğsümüzü korkusuzca siper edeceğiz."