BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.435,93
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP lideri Bahçeli'den İmamoğlu'nun Karadeniz gezisine tepki: Asıl vız gelecek tırıs gidecek şahıs İmamoğlu'dur

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olay olan Karadeniz gezisine bir tepki de MHP lideri Bahçeli'den geldi. Bahçeli, ''Bizim anlamadığımız bu belediye başkanının hangi şehrimizin siyasi sorumluluğunu üstlenmiş olduğudur. İstanbul'u bırakıp gitmesi siyasi ahlakın neresine sığmıştır? Asıl vız gelecek tırıs gidecek şahıs İmamoğlu'dur'' dedi. Bahçeli son günlerde sıkça tartışılan sığınması konusunda ise "Sığınmacılar bugün misafirimiz, yarın komşumuz olacaktır" dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. İBB Başkanı İmamoğlu'nun Karadeniz gezisine tepki gösteren Bahçeli, sığınmacı tartışmasına da değindi.

Bahçeli, "Elbette Türkiye yol geçen hanı göçmen sığınmacı kampı değildir. Yabancı düşmanlığını teşvik eden çevrelerin açıklamalarına uyanık olmak şarttır.  Sığınmacılar bugün misafirimiz, yarın komşumuz olacaktır" dedi. Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

El ele verdiğimiz müddetçe hiçbir oyun bize sökmeyecektir. Türk milleti bayramıyla, bayrağıyla, bağımsızlığıyla, tüten bacasıyla tarih boyunca mazluma ses zalime de set olmuştur. İstismarı ve inkarı siyasi mücadelelerin cümle kapısı haline getirmiş bozuk, bulanık zihniyet sahiplerinin bizim tavrımızı, tarzımızı anlaması eşyanın tabiatına aykırıdır.

CHP'de hayır umut gelecek yoktur. Aylardır devam ede gelen cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusuna henüz kalıcı bir cevap verilebilmiş değildir. Israrlı arayışlar inatçı görüş ayrılıklarını derinleştirmiştir.  Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmeye isteği karşı duruşla kırılmaktadır.

"Seçimlerin erken alınması söz konusu olamayacaktır"
Kim olursa olsun sandıktan çıkacak Cumhur İttifakı'dır. Seçimlerin erken alınması diye bir şey söz konusu olamayacaktır. 2023'te cumhurbaşkanımız açık ara farkla seçilecektir.

İmamaoğlu'nun Karadeniz gezisine tepki
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı'nın bayramda Karadeniz turuna çıkıp mitingler düzenlemesi ortamı kızıştırmıştır. Bizim anlamadığımız bu belediye başkanının hangi şehrimizin siyasi sorumluluğunu üstlenmiş olduğudur. İstanbul'u bırakıp gitmesi siyasi ahlakın neresine sığmıştır? İBB Başkanı cumhurbaşkanı adayı olmak arzusundaysa karşımıza çıkıp mertçe itiraf etsin ki biz de ona göre muamele edelim.

İstanbul İstanbul olalı böylesi bir zillet hezimet ne görmüş ne de yaşamıştır. Asıl vız gelecek tırıs gidecek şahıs İmamoğlu'dur. İstanbul ziyan edilmiştir.

Sığınmacı tartışması
Sığınmacı meselesi ülkemizin yumuşak karnı haline gelmiştir. Öncelikle ve sağduyulu kavrayış ihmal edilemez bir zorunluluktur. Önü arkası hesaplanmadıkça atılacak her adım toplumun sinir uçlarını tahriş edecek her yaklaşım doğruca uçuruma açılacaktır.

''Türkiye yol geçen hanı göçmen sığınmacı kampı değildir''
Elbette Türkiye yol geçen hanı göçmen sığınmacı kampı değildir. Yabancı düşmanlığını teşvik eden çevrelerin açıklamalarına uyanık olmak şarttır. Sığınmacı sorunu Türkiye'nin uzun yıllar taşıyabileceği bir sorun olmaktan tamamen çıkmıştır. Sığınmacılar bugün misafirimiz, yarın komşumuz olacaktır. Bazıları sığınmacı sayısını 8-10 milyon olarak iddia ediyor. Bunların hepsi palavradır. Devletin kayıtları ortadadır. Ülkemizde 5 milyon 500 bin 690 yabancı bulunmaktadır. Türkiye genelinde sığınmacı sayısı 4 milyon 82 bin 693'tür. Suriyeli sığınmacı sayısı da 3 milyon 762 bin 686'dir.''

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Dünü 900 liranın altında tamamladı! 10 Mayıs altın atağa geçti gram ve çeyrek fiyatına bakın
Foto Galeri Dünü 900 liranın altında tamamladı! 10 Mayıs altın atağa geçti gram ve çeyrek fiyatına bakın Galeriye Gözat