BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.399,11
HABER /  GÜNCEL

Metropol Sohbetleri yapıldı

Today’s Metropol Dergisi’nin düzenlediği “Metropol Sohbetleri”nin ikincisi 26 Mayıs Pazartesi günü Ritz Carlton otelinde yapıldı.

Abone ol

Today’s Metropol Dergisi’nin düzenlediği “Metropol Sohbetleri”nin ikincisi 26 Mayıs Pazartesi günü Ritz Carlton otelinde yapıldı.

Erzincan, Tarsus, Bursa-Yıldırım ve İstanbul-Beylikdüzü Belediye Başkanları ve seçkin basın mensuplarının katıldığı toplantı katılımcı belediyelerin çalışmalarını anlatmaları ve basının sorularının cevaplanması ile gece 00.30’a kadar devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı danışmanı Prof.Dr.Mustafa Ilıcalı’nın Ulaşım konusunda yaptığı ön konuşma büyük ilgi çekti.

Demokrasinin yerel yönetimler seviyesinde başlayacağına inancı içerisinde ülkemizdeki yerel yönetim uygulamalarını tanıtma amacını gütmekteyiz. Nüfusumuzun % 75’inin kentlerde yaşadığı gerçeği karşısında görsel ve yazılı basının yalnızca İstanbul, gibi Türkiye’nin neredeyse dörtte birini kapsayan bir dünya metropolünde olan bitenleri değil tüm kentlerimizin gerçeklerini ve Anadolu kentlerindeki yaratıcılığın da aksettirmesinin önemi gözden kaçırılmaması gereken bir gerçek.

“Metropol Sohbetleri”nin ikincisine katılan Erzincan, Tarsus ve Bursa – Yıldırım Belediye Başkanlarının anlatımları ile Anadolu belediyelerinde ne kadar kapsamlı ve özgün çalışmalar yapıldığı konusunda örnek oldu.

CNN türk muhabiri Cengiz Erdil’in Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk’a yönelttiği, İstanbul’un karşılaşabileceği büyük deprem konusunda Erzincan’ın deneyimlerinden faydalanabilmek için girişimlerde bulunup bulunulmadığı sorusu ilgi çekiciydi. Sorunun cevabı maalesef “Hayır” oldu.

Tarsus Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz ise özellikle Tarsus’un turizm olanakları üzerinde durdu. 2008 yılının Vatikan tarafından St.Paul yılı ilan edilmiş olmasının, Aziz Paul’un doğum yeri olan Tarsus için önemli bir turist çekme fırsatı olacağının üzerinde durdu. Tarsus Belediye Başkanı özellikle de ilçenin uzun süredir il olmaya hak kazandığını ve bir üniversite şehri olmak için her türlü imkâna sahip olduklarının altını çizdi.

Bursa Büyükşehir’in 525.000 kişilik nüfusu ile en kalabalık ilçelerinden birisi olan Yıldırım Belediye başkanı Özgen Keskin ise akılcı bütçe yönetimi ile belediye yatırımlarının nasıl gerçekleştirildiğini açıklayarak ilgi çekti. Ayrıca Yıldırım Belediyesi’nin sosyal faaliyetleri ve mahalle yaşamını kolaylaştıran “Mahalle .Konakları” uygulaması tüm medya mensuplarının dikkatini çekti.

Her ay düzenlenmekte olan “Metropol Sohbetleri”nin üçüncüsü 26 Haziran Perşembe günü gene Ritz Carlton otelinde yapılacak.