BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Metrobüse günde kaç kişi biniyor dersiniz?

Son günlerde artan yoğunluk nedeniyle tartışmaların odağına oturan metrobüs sisteminin geliştirilmesi için çalışma başladı.

Abone ol

Okulların açılmasının ardından hızla yolcu trafiği artan metrobüs tartışmaların odağına oturdu. İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ise yolcu sayısında ciddi artış olduğunu belirterek,"Şu anda metrobüs hattında günde 305 araçla ortalama 600 bin yolcu taşındığını" söyledi.

Baraçlı, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbulluların metrobüse olan ilgisindeki artışın, toplu taşıma ve kent kültürü açısından çok olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı.

Metrobüs sayesinde İstanbulluların bir yerden bir yere vaktinde ulaşıp, trafiğe takılmadan yolculuk yapabildiğine işaret eden Baraçlı, ''Toplu taşımaya ilginin artması, beraberinde yeni gelişmeleri getiriyor. Problemlere çözüm arama konusunda çalışmalarımız sürüyor. Sorunları gidermek için kısa, orta ve uzun vadede sorun yönetimi politikaları geliştirmekteyiz'' ifadesini kullandı.

Çözmek görevimiz

Okulların açılması ve vatandaşların tatilden dönüp iş başı yapmasıyla yaşanan yoğunluğu çözmenin de görevleri arasında bulunduğunu aktaran Baraçlı, yeni yatırımlar için hazırlıkları sürdürürken, bir yandan da mevcut şartlar içinde nasıl bir çözüm üretebileceklerini düşündüklerini anlattı.

Önlemler geliyor

Baraçlı, metrobüs hattında yoğunluğu azaltmak, hizmet kalitesini artırmak, ulaşımı daha da kolaylaştırmak, daha güvenli ve konforlu bir yolculuk imkanı sağlamak amacıyla bazı çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Hattı daha verimli kullanmak amacıyla hat optimizasyonu çalışmamız sürüyor. Önce pilot çalışma dediğimiz uygulamalarla birçok alternatif deniyoruz. İyi sonuç aldığımız çözüm modellerini uygulayarak kalıcı çözüme ulaşmayı hedefliyoruz. Metrobüs iyileştirme çalışmaları çerçevesinde durakların ve diğer metrobüs hizmet alanlarının belli bir standarda kavuşturulması, hizmet kalitesinin artırılması için çalışmalarımız hızla devam ediyor.''